Semintele de quinoa au numeroase beneficii asupra
sanatatii, iar de aceea este recomandat sa fie consumate cat mai des.
Le poti consuma ca atare sau le poti folosi la prepararea diferitelor retete. Iata o reteta de pilaf cu quinoa, excelenta pentru orice moment al zilei!
Ingrediente:
ceapa alba - 1 bucata
morcov - 1 bucata
patrunjel verde - 1 legatura
quinoa - 1 ceasca
ulei de floarea-soarelui
sare
boia dulce
Se toaca marunt ceapa impreuna cu morcovul si radacina de
patrunjel, apoi toate legumele se calesc in ulei. intre timp se pune o
cana de Quinoa intr-o sita deasa si se spala cu apa.
Dupa ce se calesc ceapa, morcovul si patrunjelul in ulei, se adauga Quinoa si doua cani de apa, amestecand din cand in cand. La sfarsit, se adauga putina sare si se ia de pe foc. Pilaful de quinoa se serveste ca si pilaful de orez, alaturi de carne sau se foloseste la prepararea sarmalelor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu