Indiferent daca prepari chiar tu tinctura de soc
sau o achizitionezi - din comoditate sau pentru mai multa siguranta -
din farmacie sau plafar, e un produs naturist pe care merita sa il ai in
casa in orice moment dintr-o serie lunga de motive:
- este laxativ, diuretic, antiseptic intestinal, antiviral;
- contine multa vitamina C si alti compusi benefici pentru
stimularea sistemului imunitar. Este un adjuvant excelent in sezonul
rece pentru prevenirea racelilor si gripelor si sustinerea organismului
in lupta cu virusurile;
- contine cantitati semnificative de vitamina A, vitamina B6, fier si fosfor;
- este bogat in flavonoide cu rol in protejarea sistemului cardiovascular si prevenirea inflamatiilor;
- contine antioxidanti care protejeaza celulele si impiedica virusurile sa cauzeze boli;
- este un excelent detoxifiant - sustine eliminarea in mod natural a substantelor toxice din organism;
- ajuta la eliminarea apei in exces din tesuturi;
- previne constipatia, balonarea si indigestiile;
- pentru ca elimina toxinele, este benefic in tratamentul acneei si a altor afectiuni cutanate - psoriazis, dermatite, eczeme;
- este recomandat in curele de slabire pentru ca regleaza apetitul, stimuleaza metabolismul si accelereaza tranzitul intestinal;
- regleaza nivelul de hormoni din organism, previne problemele menstruale si chisturile ovariene;
- antocianina din compozitia sa blocheaza dezvoltarea tumorilor,
reduce frecventa cancerelor si impiedica lipirea colesterolului „rau"
(LDL) de vasele de sange prevenind, astfel, bolile cardiovasculare;
Cum sa prepari tinctura de soc
Ai nevoie de: fructe de soc, vodka (sau alcool adus prin diluare la
50 de grade), un borcan sau o sticla cu gura larga si o punga de hartie
groasa.
Mod de preparare:
Umple borcanul pe jumatate cu fructe de soc pe care le-ai zdrobit
bine cu o furculita. Toarna vodka deasupra, pana se umple borcanul.
Pune capacul, inveleste borcanul in punga de hartie si lasa-l la
macerat pentru 4-6 saptamani. Dupa aceasta perioada strecoara tinctura
si toarn-o intr-o sticla inchisa la culoare (sau invelita, din nou, in
hartie maro) si pastreaza tinctura la loc racoros si intunecos. Pastrata
in conditii corespunzatoare, tinctura astfel preparata rezista pana la 2
ani.
Doza obisnuita, pentru intarirea sistemului imunitar sau pentru diverse afectiuni, este de 1 lingurita de tinctura de soc de trei ori pe zi pentru adulti si o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi pentru copiii cu varsta peste 10 ani. Tinctura se ia pe stomacul gol, inainte de masa, iar pentru ca gustul e foarte intens si alcoolul se simte puternic, se recomanda sa o amesteci intr-un pahar cu apa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu