Sucul de sfeclă, morcov si nuci
este unul din cele mai eficiente elixiruri, recomandat in zilele noastre
de tot mai mulți nutriționiști si specialisti din intreaga lume.
Acționează ca un adevarat panaceu asupra sângelui și ficatului,
întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, combate cancerul si
mai mult decat orice ajută la regenerarea ficatului. Toți cei bolnavi de
cancer ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă, cu morcov, măr, țelină
sau lămâie, sau simplu.
Reteta elixirului pentru regenerarea ficatului
Ingrediente
– 1 sfeclă roșie
– 3-4 morcovi de marime medie
– 2 fructe de kiwi
– 1 ceașcă cu miez de nucă
– 3-4 morcovi de marime medie
– 2 fructe de kiwi
– 1 ceașcă cu miez de nucă
Prepararea bauturii
Ingrediente enumerate mai sus ajung pentru o doză zilnică de suc.
Pentru prepararea elixirului, aveți
nevoie de un storcător(preferabil manual fiindca este mai eficient),
robot sau blender. Sfecla, fructele de kiwi și morcovul se curăță de
coajă, se taie cubulețe mici și se pun în aparat.
Sucul obținut se bea intr-o singura repriza, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore,in intervalul dintre mese.
Persoanele care tin cure de slabire pot
înlocui una din mesele zilei cu acest elixir magnific. Preparați acest
suc proaspăt în fiecare zi. Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an.
Indicațiile terapeutice
Acesta bautura este recomandata următoarelor persoane:
– Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic
– Persoanelor bolnave de cancer
– Persoanelor cu imunitatea scăzută
– Persoanelor supraponderale
– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare
– Persoanelor care iau antibiotice
– Femeilor care iau anticoncepționale
– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată
– Persoanelor care suferă de insomnie
– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizică și intelectuală
– Persoanelor bolnave de cancer
– Persoanelor cu imunitatea scăzută
– Persoanelor supraponderale
– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare
– Persoanelor care iau antibiotice
– Femeilor care iau anticoncepționale
– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată
– Persoanelor care suferă de insomnie
– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizică și intelectuală
Sucul de sfeclă roșie
este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaina, care are
proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un
efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul
ficatului. Betaina ajută la regenerarea celulelor ficatului, și la
curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.
Sucul de morcovi Sucul
de morcovi este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale,
cu proprietati detoxifiante ajutănd la eliminarea deșeurilor toxice
acumulate în ficat. Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută
inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea
pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B,
calciu și magneziu.
Kiwi este unul din cele
mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat
sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite
de corp. Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și
alergiile.
Nucile curăță ficatul
și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți,
acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. Proteinele sunt esențiale
pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât ele ajută la
formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a
sistemului imunitar. Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate
ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot
afecta celuele hepatice.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu