Usturoiul este cu adevarat un medicament universal.
Studiile au scos in evidenta beneficiile aduse bolnavilor de inima,
celor care sufera de probleme circulatorii sau infectii si asta nu este
tot. Consumat doar de doua ori pe saptamana, usturoiul previne cancerul de plamani.
Un
studiu efectuat in China a concluzionat ca adultii care consuma regulat
usturoi crud au un risc mai mic cu 44% de a se imbolnavi de acest tip
de cancer. Uimitor este faptul ca si fumatorii se pot bucura de
protectia usturoiului. In cazul acestora, cei care consuma usturoi crud,
au un risc mai mic cu 30%, se arata in studiul publicat in Jurnalul de
prevenire a Cancerului.
Oameni de stiinta de la Jiangsu
Provinciale Center, au studiat comparativ 1.424 pacienti cu cancer
pulmonar si 4.500 de adulti sanatosi. Au fost chestionati asupra
obiceiurilor alimentare, stilului de viata, daca au fumat si cat de des
au consumat usturoi.
Nu este clar daca usturoiul fiert are aceleasi efecte.
Se
pare ca ingredientul cheie este alicina, un compus eliberat atunci cand
cateii de usturoi sunt zdrobiti sau tocati. Se ma crede ca alicina
reduce inflamatiile din organism si actioneaza ca un antioxidant,
reducand actiunea radicalilor liberi.
Milioane
de oameni din toata lumea afla ca sufera de cancer pulmonar, 80% din
cazuri fiind cauzate de fumat. Mai putin de 10% din cei diagnosticati
traiesc mai mult de cinci ani cu aceasta boala.
Studiile
demonstreaza ca usturoiul poate proteja plamanii impotriva mai multor
tipuri de boli si previne si alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul
de colon. Cercetatorii australieni sustin ca scade riscul tumorilor
intestinale cu 30%.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu