Are bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare - in functie de soi si maturitatea fructului. Rodia este un fruct bogat in acizi grasi:
punicic (omega-5), stearic, icosanoic, linoleic, linolenic, oleic,
palmitic, polifenoli, tanini, antocianini si acid elagic, fitosteroli,
vitamine (A,C, E si acid folic), in fibre, potasiu si nutrienti.
Pigmentul rosu inchis arata concentratia mare de antioxidanti. Se spune ca acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre rodie:
1.
Rodia contine trei tipuri de polifenoli antioxidanti, a caror actiune
este cunoscuta deoarece inhiba proliferarea si invazia
celulelor canceroase
2.
Rodia sau extractul de rodie poate ajuta la reducerea durerilor
articulare si a inflamatiilor, in cazuri de artrita.
3.
Rodia impiedica dezvoltarea placii in artere, stimuleaza sanatatea
inimii si poateactiona chiar ca un tratament natural pentru
disfunctia erectila.
4. Fructul de rodie este compus din
pungute pline de seminte, numite arile. Pentru o nutritie optima se
recomanda consumul cu tot cu semintele tari pentru ca sunt bogate in
fibre si nutrienti de inalta calitate.
5. Semintele si sucul de rodie sunt considerate a fi un tonic pentru inima si gat.
6. Rodia este un bun constructor de sange.
7.
Calitatile astringente ale sucului de rodie sunt considerate
valoroase in tratarea unei varietati de afectiuni, cum ar fi oprirea
sangerarilor nazale si gingivale, tonifierea pielii,
tratarea hemoroizilor, redarea fermitatii sanilor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu