Combina branza de vaci si ulei de seminte de in
Aparent simplist, protocolul sau dieta Budwig s-a dovedit a fi o este o alternativa naturista la chimioterapie si alte tratamente invazive. Creatoarea acestei diete, dr. Johanna Budwig a fost un cercetator german, medic si biochimist nominalizat de mai multe ori la premiul Nobel (unele surse indica 6 nominalizari, altele 7).Cercetarile ei au aratat efectele devastatoare ale grasimilor procesate comercial in distrugerea membranelor celulare si slabirea voltajului celulelor din corpul nostru, ceea ce duce la aparitia bolilor cronice. Trebuie sa ne reamintim ca functionam pe baza de energie. Celulele nostre sunt declansate de impulsuri electrice. Ele sunt compuse dintr-un nucleu, incarcat pozitiv, si o membrana, incarcata negativ.
Prin tratarea chimica a grasimilor, calitatile nesaturate ale acestora sunt distruse, iar campul electronilor, necesar functionarii corecte a corpurilor noastre, este indepartat. Abilitatea grasimilor de a se asocia cu proteinele si de a atinge solubilitate in lichidele corpului nostru este distrusa. Atunci cand electronii sunt distrusi, grasimile nu mai sunt active, nemaiputand ajunge in capilare si in sistemul circulator, apar problemele de circulatie.
Corpurile noastre produc in jur de 500 de milioane de celule noi zilnic. Budwig afirma ca in celule exista o dipolaritate intre nucleul incarcat pozitiv si membrana incarcata negativ. Atunci cand are loc diviziunea celulara, noua celula trebuie sa contina suficienti electroni bogati in acizi grasi nesaturati pentru a se putea desprinde complet de celula-mama. Cand acest proces este intrerupt, corpul incepe sa moara. Pe scurt, grasimile procesate comercial intrerup campul electric al celulelor, lasand bolile cronice sa preia constrolul.
Acizii grasi nesaturati, cheia sanatatii
Vestea buna este ca dr. Budwig are o solutie pentru inversarea acestui proces: consumarea unor alimente simple si neprocesate, alcatuite din grasimi nesaturate, precum uleiul din seminte de in si branza de vaci bio proaspata, prin care se reia procesul de crestere stagnat, ceea ce face ca tumorile sa dispara. Combinatia de ulei din seminte de in, bogat in grasimi nesaturate esentiale, cu branza de vaci, bogata in proteine sulfuroase, face uleiul solubil in apa, deci usor de absorbit in membrana celulara.
Dr. Budwig nu a folosit protocolul ei numai pentru tratarea cancerului in Europa, dar si pentru alte boli cronice, cum ar fi artrita, infarct miocardic, batai neregulate ale inimii, psoriazis, eczeme (alte boli de piele), sindroame de deficit imunitar (scleroza multipla si alte boli auto imune), diabet, plamanii, afectiuni respiratorii, ulcere gastrice, hepatice, de prostata, accident vascular cerebral, boli creier-tumori cerebrale, arterioscleroza si alte boli cronice.
Cum se prepara remediul minune
Potrivit protocolului Budwig, folositi numai ulei de in bio, presat la rece! Proportia este de doua linguri de branza de vaci organica/bio la o lingura de ulei din seminte de in. Amestecati numai cantitatea pe care o veti consuma la o masa. Uleiul si branza se amesteca cu ajutorul unui blender pana cand uleiul este bine incorporat si nu mai pluteste la suprafata sau pe margini. Amestecului i se pot adauga, dupa mixare, diverse fructe cu calitati anti-oxidante, diverse nuci sau seminte de in proaspat rasnite.
Atentie: Semintele de in isi pierd proprietatile la 15 minute dupa rasnire, iar semintele de in intregi au un grad de absorbtie extrem de redus. Rasniti semintele pe loc si consumati amestecul in cel mult un sfert de ora de la preparare!
Potrivit Dr. Budwig, pacientii/bolnavii cancer avansat ar trebui sa ajunga la un consum zilnic intre 4-8 linguri ulei de in, deci de 12-24 linguri de amestec daca folositi branza. Incepeti cu doze mai mici si cresteti treptat pana la dozele recomandate. Branza de vaci poate fi inlocuita cu cea de capra, evident tot proaspata.
Alte grasimi acceptate in dieta
Evitati consumul de carne si alte grasimi. Grasimile omega 3 sunt cele mai recomandate (sigurele cu rol antitumoral si printre putinele acceptate la cancer, in special cele din in, nuci, avocado, catina si chiar si din peste(dar atentie la pesti la intoxicarea cu metale grele), alaturi de grasimi din alte nucifere samburi si seminte (migdale, alune de padure, seminte de caise, de dovleac, de pepeni, de mere, de pere, de struguri, etc), nuca de cocos si masline (dar NU masline negre, oxidate chimic, ci masline naturale (de exemplu Kalamata).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu