Sucul de urzica trateaza anemia

Sucul de urzica trateaza anemia

Urzica este o plantă medicinală folosită în stare proaspătă pentru a face suc sau supă, sau poate fi uscată și folosită pentru a face ceai. Mulți oameni, de la grecii antici la europeni și nord-americani, au folosit această plantă pentru tratamente medicinale.

Ce trebuie să știi despre urzică

Urzica, cunoscută sub numele de Urtica doica, poate fi găsită în toate piețele, mai ales în acest sezon. Aceasta crește la marginile pădurii, în curte, și mai este cunoscută sub numele de buruiana perenă.

Urzica are fire de păr fin sau spini de-a lungul întregii porțiuni și pe frunzele plantei, care atunci când sunt atinse creează o reacție chimică iritantă care produce senzație de arsură și senzație de usturime.

Este senzația dată chiar de numele lor. Sucul de urzică se face prin stoarcere, și mai rar, prin amestecarea frunzelor plantelor de urzică cu alt suc. În timp ce frunzele sunt folosite pentru a face suc, rădăcinile pot fi folosite pentru altceva.

Sucul de urzică

Sucul de urzică este cel mai frecvent preparat pentru a fi consumat proaspăt. Acesta are culoarea de verde închis și de obicei se consumă doar un pahar pe zi. Este consumat în cantități mici deoarece aroma este puternică și are o cantitate de substanțe nutritive foarte mare.

Poți face suc de urzică prin stoarcerea frunzelor și a tulpinii, după ce le speli bine, sau prin amestecarea frunzelor cu apă. Combină 2 cești de frunze de urzică cu o cană de apă pentru a face suc de urzică în blender, sau sucul poate fi preparate din 4 cești de frunze de urzică pe care le pui în storcător.

Astfel vei obține o jumătate de cană de suc de urzică. În plus, poți combina sucul de urzică cu suc de legume, pe care-l bei dimineața pe stomacul gol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu