Beneficiile portocalelor
Unele dintre cele mai populare citrice din lume, portocalele sunt
si foarte sanatoase. In urma diverselor studii dedicate efectelor
pozitive ale acestor fructe, a reiesit o serie intreaga de beneficii de
care se bucura persoanele care le consuma in mod frecvent.
– Prevenirea cancerului. Portocalele sunt bogate
in limonoizi citrici, substante care lupta impotriva mai multor tipuri
de cancer, printre care se numara melanomul, cancerul pulmonar, cancerul
mamar, cancerul stomacal si cancerul de colon.
– Prevenirea afectiunilor renale. Sucul portocalelor reduce riscul formarii calculilor renali si al instalarii bolilor de rinichi.
– Reducerea riscului de cancer hepatic. Doua studii de specialitate
japoneze au demonstrat ca persoanele care beau in mod regulat cantitati
moderate de suc de portocale isi reduc substantial riscul de cancer
hepatic, datorita aportului bogat de carotenoizi.
– Diminuarea nivelului de colesterol. Intrucat sunt bogate in fibre solubile, portocalele ajuta si la reducerea nivelului total de colesterol.
– Imbunatatirea sanatatii cardiace. Potasiul, un mineral electrolit
care se regaseste in portocale, contribuie la mentinerea functiei
cardiace in parametri optimi. Cand nivelul potasiului scade, se
instaleaza artimiile.
– Intarirea sistemului imunitar. Vitamina C este esentiala
sistemului imunitar, fortificandu-l si reducand nivelul inflamatiilor in
organism. In plus, studiile arata ca abundenta de polifenoli din
portocale protejeaza impotriva infectiilor virale.
– Imbunatatirea vederii. Carotenozii din portocale, compusi ai
vitaminei A, sunt aliatii unei vederi sanatoase si previn instalarea
degenerarii maculare la varste inaintate.
Tot portocalele regleaza presiunea arteriala (cu ajutorul
flavonoidului numit hesperidina si magneziului) si mentin sanatatea si
frumusetea pielii, prin aportul generos de antioxidanti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu