Ai cumparat vreodata prea mult usturoi si acesta a incoltit inainte de a-l mai putea folosi? Daca pana acum aruncai usturoiul incoltit, acum e timpul sa nu mai faci asta. Usturoiul incoltit de cinci zile are un nivel mai mare de antioxidanti decat usturoiul proaspat se arata intr-un studiu recent publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Poate parea ciudat, dar are sens daca te gandesti ca magazinele si restaurantele ofera clientilor seminte, nuci, cereale incoltite pentru ca germinarea imbunatateste continutul nutritional al vegetalelor. Acest studiu arata ca acelasi lucru este valabil si pentru usturoi.
Iata
ce se intampla: "Plantele sunt foarte sensibile la atacul bacteriilor,
al virusurilor, si insecteleor in timpul procesului de germinare", spune
autorul studiului, dr. Jong-Sang Kim. "Acest lucru le determina sa
produca o varietate de substante chimice numite phytoalexins, pentru a
se apara. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru
microorganisme si insecte, dar benefice pentru sanatatea umana".
Incoltit
sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. In ambele situatii
beneficiem de efectele alicinei, despre care studiile au aratat ca poate
incetini ateroscleroza, reduce tensiunea arteriala si scade riscul
anumitor tipuri de cancer.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu