Carnea de iepure contine foarte putine calorii

In timpul Marii Depresiuni din anii 1940-1950, carnea de iepure era la fel de des intalnita ca si puiul la cinele celor din Statele Unite ale Americii. In acea perioada, deoarece avea loc cel de-al doilea razboi mondial, carnea era un aliment foarte greu de gasit, iar iepurele devenise o sursa extrem de buna de proteine.
Avand un gust dulce si usor, similar cu cel al puiului, iepurele este foarte versatil si poate fi gatit in diverse moduri.
Iepurele obisnuia sa fie folosit in mai multe tipuri de diete alimentare speciale, fiind un aliment recomandat pacientilor cu boli de inima, oamenilor in varsta, celor care necesita un regim slab in sodiu, oamenilor care doresc sa slabeasca, etc. Desigur, daca tii o anumita dieta alimentara, trebuie intai sa intrebi medicul in legatura cu consumul de carne de iepure.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa mananci carne de iepure:

1. Este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba disponibile pe piata in ziua de azi.
2. Are un procent ridicat de proteine usor de digerat.
3. Este tipul de carne comestibila cu cea mai redusa cantitate de grasime.
4. Contine foarte putine calorii.
5. Nu ridica nivelul de colesterol rau si, prin urmare, poate fi consumata de pacientii cardiaci.
6. Contine o cantitate mica de sodiu.
7. Este tipul de carne comestibila cu cel mai mare continut de calciu si fosfor.
8. Nu are un gust puternic, fiind asemanator cu cel al puiului, insa nu identic.
9. Este un tip de carne usor de digerat.
10. Iepurii sunt unele dintre animalele domestice cele mai productive, deoarece necesita putina hrana si apa de-a lungul vietii. Un iepure mediu ofera circa 3 kilograme de carne.
Iepurele este cea mai sanatoasa carne cunoscuta de om. Aceasta carne este bogata in proteine si saraca in colesterol. De asemenea, iepurele are un procent mai mic de grasime decat puiul, vitelul, curcanul, vita, mielul sau porcul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu