Ceaiul care stimuleaza respiratia, ceai pentru astm

Astmul inseamna inflamarea cronica a cailor respiratorii care duce la ingustarea acestora, provocand astfel probleme respiratorii. Tratamentul de baza consta in administrarea unor medicamente antiinflamatoare si bronhodilatatoare, insa aceasta boala poate fi tinuta sub control si cu ajutorul unor plante medicinale.

Combinate intr-o anumita proportie, unele plante pot face minuni in sensul ca reduc crizele de astm si totodata numarul pastilelor prescrise pentru aceasta boala care, de regula, persista toata viata.

Pentru reteta de mai jos, se prepara cantitatea totala din care se utilizeaza corespunzator cand se prepara ceaiul. Pentru cantitatea totala, partile folosite se masoara cu aceeasi unitate (cu o lingura/lingurita sau la gramaj)

Ceai antiastmatic
Parti/Ingrediente:
3,50 Folium farfarap. (Frunze de podbal);
0,50 Folium salviae (Frunze de salvie);
1,00 Flores crataegi cum folio (Flori si frunze de paducel);
1,00 Flores millefolii (Flori de coada soricelului);
1,00 Herba hyssopi (Isop);
1,50 Herba Leonuri (Talpa gastei);
1,00 Herba marrubii (Unguras);
0,50 Herba menthae piperita (Izma);
1,00 Herba serpyli (Cimbrisor de camp).

Modul pe preparare
Se pune o lingura din amestecul de plante la o cana (circa 250 ml) cu apa clocotita si se lasa la infuzat 8-10 minute, acoperit; se strecoara si se indulceste cu zahar sau miere.

Actiune terapeutica: usor stimulent al sistemului nervos central si al respiratiei, produce o usoara bronhodilatatie (datorita mucilagiilor din frunzele de podbal), fluidifica secretiile bronsice si usureaza expectoratia.
Indicatii: adjuvant in tratamentul astmului si al starilor ce o insotesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu