La ce te ajuta consumul de ceai


De ce e bine sa beam ceai zilnic? Pentru ca este principala sursa de antioxidanti, continand mai mult decat orice leguma sau fruct). Chiar daca este de mai mult feluri (verde, negru, sau alb) planta din care este compus este aceeasi: Camellia sinensis. Ceaiul negreu este compus din frunze zdrobite si lasate sa fermenteze in propriile enzime, pe cand cel verde nu este fermentat deloc. Cele mai fine si scumpe ceaiuri sunt cele din lastari tineri si muguri nedeschisi. Ceaiul este bogat in catechine (are efecte benefice numeroase asupra sanatatii) si antioxidanti.
La ce te ajuta consumul de ceai:
  • Fiind o sursa principala de antioxidanti, ceaiul te protejeaza impotriva cancerului, a bolilor cardiace, si a atacului cerebral
  • Ceaiul incetineste desompunerea colesterolului LDL, astfel prevenind formarea de cheaguri de sange, ameliorand astfel vascularizarea
  • Blocajul arterial este redus cu 46% la persoanele care consuma ceai in fiecare zi
  • Deteriorarea ADN-ului este impiedicata de consumul de ceai, astfel celulele canceroase nu se mai formeaza
  • Consumul zilnic de ceai verde te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite
  • Cercetatorii au descoperit ca galatul de epigalocatechina (EGCG) pe care il gasim in ceai, impiedica una din enzimele de care cancerul are nevoie sa se dezvolte
  • Ceaiul contine urmatorii nutrienti importanti pentru organism: taninuri, vitamina K, si catechine
Sfaturi utile:
  • Ceaiul negru contine destul de multe catechine, iar pentru a beneficia din plin de ele este nevoie sa lasati un pliculet cel putin 5 minute in apa fierbinte
  • Ceaiul se bea intre mese, pentru ca fierul sa fie absorbit
  • Este necesar ca consumati minim 2 cani de ceai zilnic
  • Nu tineti mai mult de o luna ceaiul cumparat
  • Pentru a-si pastra proprietatile trebuie tinut in sticle de culoare inchisa, la loc uscat si racoros
  • Nu pastrati ceaiul in frigider sau in congelator deoarece isi pierde din proprietati
  • Ceaiul negru are mai multa cofeina decat cel verde (puteti inlocui cafeaua de dimineata cu ceaiul negru sau verde)
  • Pentru a da un gust deosebit pilafului, puneti in apa in care fierbeti orezul un pliculet de ceai verde pe care il fierbeti timp de 3 minute, apoi il scoateti
  • Puteti folosi frunzele de ceai verde ca pe orice verdeata (in supe, tocanite, salate, peste)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu