Toata lumea ar trebui sa isi faca un obicei din a consuma zilnic un pahar cu suc de morcovi. Este una dintre acele bauturi miraculoase care are efecte neasteptate asupra sanatatii. Sucul de morcovi ajuta la prevenirea si tratatea mai multor boli, imbunatateste vederea, ajuta pielea, parul si unghiile. Iata cateva beneficii ale sucului de morcov:
Beneficii pentru sanatate
1. Intareste imunitatea si previne bolile de inima
Beta-carotenul din morcov este o sursa de vitamina A care ajuta nu numai
la imbunatatirea vederii, ci si la prevenirea bolilor de inima si a
accidentelor vasculare cerebrale. In plus, aceasta vitamina pastreaza
mucoasa organelor interne sanatoase, prevenind astfel infectiile cu
germeni patogeni.
2. Reduce colesterolul
Acesta este un beneficiu uimitor al sucului de morcovi si se datoreaza
potasiului. Este bun si pentru ficat deoarece reduce grasimile din acest
organ. Potasiul impreuna cu manganul si magneziul stabilizeaza nivelul
de glucoza din sange, contribuind astfel la reducerea riscului de diabet
zaharat.
3. Ajuta la coagularea sangelui
Vitamina K prezenta in sucul de morcovi ajuta la coagularea sangelui.
4. Vindeca ranile si pastreaza sanatatea cavitatii orale
Sucul de morcovi contine vitamina C care accelereaza procesul de vindecare a ranilor si pastreaza gingiile sanatoase.
5. Previne cancerul
De asemenea, actioneaza ca un agent anti-cancer. Datorita aportului
crescut de carotenoizi, sucul de morcovi reduce incidenta cancerelor de
vezica urinara, prostata, de colon si de san.
6. Pastreaza sanatatea oaselor
Vitamina K este indispensabila pentru activarea proteinelor necesare la
coagularea sangelui si la fixarea calciului in oase. Potasiul prezent in
morcov, de asemenea, ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor.
7. Detoxifica ficatul
Sucul proaspat de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai
ficatului, sangelui si tractului intestinal si echilibreaza pH-ul la
nivelul intregului organism. Se consuma 1-1,5 l pe zi. Aceasta doza
poate produce, uneori, o pigmentare portocalie a pielii; in ciuda
parerii incetatenite, aceasta nu este cauzata de caroten, ci se
datoreaza bilei toxice care este elimiata din ficat de doza mare de suc
de morcovi.
Fluxul sangvin nu poate elimina bila suficient de repede prin rinichi
si, de aceea, o elimina prin piele. Atunci cand ficatul va fi curat,
pielea nu se va mai colora in portocaliu. Sucul de morcovi previne
acumularea de grasime in ficat si ajuta digestia, prevenind cresterea in
greutate si obezitatea.
Beneficii pentru frumusete
8. Reduce cicatricile
Gratie potasiului, sucul de morcovi previne uscarea pielii si reduce
cicatricile. De asemenea, imbunatateste tonsul pielii si o hidrateaza.
9. Previne acneea
Morcovul ajuta la prevenirea acneei prin detoxifierea organismului.
10. Sursa de vitamine necesare pielei
Sucul de morcovi actioneaza ca un supliment vitaminic. Datorita
numeroaselor substante nutritive, reduce multe dintre problemele pielii
cum ar eczemele – cauzate de deficitul de vitamina A, dermatitele si
eruptiile cutanate.
11. Previne arsurile solare
Beta-carotenoizii ajuta la reducerea arsurilor solare si, de asemenea, creste rezistenta pielii la arsurile solare.
12. Previne imbatranirea
Acelasi beta-caroten, odata patruns in corp este convertit in vitamina
A, care reduce degenerarea celulelor si astfel incetineste procesul de
imbatranire a organismului. Aceasta imbunatateate in mare masura
cantitatea de colagen din piele si astfel ajuta la mentinerea
elasticitatii si, prin urmare previne ridurile si lasare pielii.
13. Ingrijeste parul
De asemenea, ajuta la cresterea parului.
14. Ingrijeste unghiile
Sucul de morcovi creste rezistenta unghiilor.
Beneficii pentru gravida si fat
Sucul de morcovi este benefic in ingrijirea prenatala, deoarece imbunatateate starea de sanatate a gravidei si copilului.
15. Imbunatateste lactatia
Sucul de morcovi, administrat in cantitati mici in sarcina, imbunatateate calitatea laptelui matern.
16. Previne infectiile
Cand este consumat in ultimele trei luni de sarcina, reduce riscul infectiilor la copil.
17. Supliment de calciu
Sucul de morcovi contine calciu, dar ceea ce este mai important este ca ajuta la asimilarea acestui mineral.
Alte beneficii
18. Te ajuta sa slabesti
Avand un numar mic de calorii, dar mare de fibre, aceasta bautura este
ideala pentru cei care incearca sa slabasca. Stoarceti impreuna morcov,
mar, telina si castravete si vei obtine o bautura sanatoasa si perfecta
pentru piederea in greutate.
19. Repara muschii
Vitamina A ajuta corpul sa se vindece dupa un antrenament intens si
ajuta la cresterea masei musculare. Fosforul din suc de morcovi
construieste, repara si mentine muschii sanatosi.
20. Accelereaza metabolismul
Sucul de morcovi contine o cantitate mare de vitamine din complexul B
care ajuta la descompunerea glucozei, a grasimilor si proteinelor. Ajuta
la cresterea metabolismului nostru si, prin urmare, la pierderea in
greutate.
De asemenea, complexul vitaminic B reduce efectele stresului si previne depresia.
20. Creste capacitatea de transport a oxigenului
Fierul din sucul de morcovi poate creste de transport a oxigenului, iar
fosforul ajuta la producerea de energie necesara functionarii
organismului.
21. Controleaza nivelul de zahar in sange
Magneziul si manganul prezent in sucul de morcovi poate stabiliza
nivelul de zahar si ajuta la reducerea greutatii din cauza diabetului
zaharat.
22. Ajuta digestia
Din moment ce morcovul contine o cantitate mare de fibre, poate ajuta
digestia si confera senzatia de satietate pentru mai mult timp.
23. Purifica organismul
Sucul de morcovi curata organismul si inlatura toxinele, ajutand
pierderea in greutate. Suc proaspat, din morcovi cruzi curata tractul
digestiv de toxine, deseuri, materiale nedigerabile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu