Cu ce sa combini turmericul?

Este cel care da culoare condimentului curry. Curcumina, substanta activa din radacina de turmeric are proprietati anticancerigene foarte puternice. De asemenea, cercetarile scot la iveala faptul ca turmericul are grija de sanatatea inimii, a creierului, creste imunitatea si poate sa fie folosit pentru diminuarea diverselor dureri.

Cu ce sa-l combini ca sa-i potentezi efectele benefice?

1. Combina turmeric cu ceapa

Cercetarile arata ca prin asocierea curcuminei cu chercetina, o substanta care se regaseste in ceapa se reduce semnificativ riscul de cancer la intestine.

2. Combina turmeric cu conopida

In combinatie cu legumele crucifere (conopida, broccoli, varza de Bruxelles), turmericul are un efect anticancerigen si mai puternic, sustin specialistii, potrivit eva.ro. Reduce semnificativ riscul de cancer la prostata si chiar impiedica inmultirea si raspândirea celulelor canceroase.

3. Combina turmeric cu ulei de masline

Curcumina este solubila in grasime, de aceea este recomandat sa o amesteci cu uleiul de masline sau cel de cocos, presate la rece pentru a-i potenta efectul anticancerigen. Un alt truc este acela de a presara turmeric peste un toast cu avocado.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu