Este cel care da culoare condimentului curry. Curcumina, substanta activa din radacina de turmeric are proprietati anticancerigene
foarte puternice. De asemenea, cercetarile scot la iveala faptul ca
turmericul are grija de sanatatea inimii, a creierului, creste
imunitatea si poate sa fie folosit pentru diminuarea diverselor dureri.
Cu ce sa-l combini ca sa-i potentezi efectele benefice?
1. Combina turmeric cu ceapa
Cercetarile arata ca prin asocierea curcuminei cu chercetina, o
substanta care se regaseste in ceapa se reduce semnificativ riscul de
cancer la intestine.
2. Combina turmeric cu conopida
In combinatie cu legumele crucifere (conopida, broccoli, varza de
Bruxelles), turmericul are un efect anticancerigen si mai puternic,
sustin specialistii, potrivit eva.ro. Reduce semnificativ riscul de
cancer la prostata si chiar impiedica inmultirea si raspândirea
celulelor canceroase.
3. Combina turmeric cu ulei de masline
Curcumina este solubila in grasime, de aceea este recomandat sa o
amesteci cu uleiul de masline sau cel de cocos, presate la rece pentru
a-i potenta efectul anticancerigen. Un alt truc este acela de a presara
turmeric peste un toast cu avocado.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu