De la cojile de banane la sâmburii de pepene galben, o mare
parte din alimente, absolut consumabile și pline de nutrienți, este
aruncată la gunoi.
Maestrul bucătar Aldo Zili propune în cotidianul Daily Mail câteva rețete pe bază de astfel de ‘deșeuri’.
Cojile
de banane sunt bogate în serotonină — hormonul fericirii — și luteină,
care ajută la protejarea ochilor de cataractă. Pentru a putea fi
consumate, ele trebuie ținute câteva zile în apă. Apa se schimbă zilnic,
până când rămâne curată. Apoi cojile se fierb și se face un piure care
poate fi folosit la o prăjitură cu brânză.
Semințele de pepene
galben pot fi puse în salată, ca element crocant. Bine spălate, se
prăjesc câteva minute în ulei, se sărează și se adaugă la salată.
Cojile
de ceapă au importante virtuți antioxidante, așa încât, în loc să fie
aruncate, pot fi puse în supe sau tocănițe, care vor căpăta astfel un
plus de savoare. Trebuie însă scoase înainte ca mâncarea să fie pusă în
farfurie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu