Ce contine iaurtul cu fructe, colorant o insecta

Nu toate iaurturile cu fructe contin neaparat si fructe. O asociatie non-profit americana a acuzat o companie de iaurturi cu fructe ca aceasta foloseste o insecta pentru obtinerea culorii din iaurt.

Ce contine iaurtul cu fructe – unele iaurturi cu fructe folosesc drept colorant o insecta

Unele companii de iaurturi folosesc carmin (E120), ce se obtine din zdrobirea insectei femele Coccoidea, care da culoarea roz din iaurt. Asadar, cand cumparati un iaurt cu fructe, care vreti sa contina fructe, ci nu insecte, aveti grija sa nu scrie la ingrediente carmin sau E 120.

Mai mult, aproape toate iaurturile cu fructe nu par a fi alegeri sanatoase cand vine vorba de alimentatia noastra, dar mai ales de alimentatia copiilor. În compozitia iaurturilor se gasesc mai multe tipuri de amidon modificat, care se traduce pe eticheta prin: E 1410, E 1414, E 1404, E 1420. Acestea se obtin din tratarea amidonului cu agenti de oxidare, periodat de sodiu, dar si din plante modificate genetic, potrivit clicksanatate.ro.

Ce contine iaurtul cu fructe – conservanti si aditivi periculosi pentru organism in iaurtul cu fructe

Un alt ingredient de care ar trebui sa ne ferim este E 331 sau citratul de sodiu, care impiedica fixarea calciului in oase si poate aduce tulburari cardiace sau spasme musculare. Cei care obisnuiesc sa consume iaurturi cu fructe sa se uite pe eticheta dupa aceste ingrediente periculoase.

Pe langa conservanti, iaurturile cu fructe mai contin si aditivi, dintre care multi pot deveni nocivi daca sunt consumati in mod regulat. Pectina E 440, un agent de ingrosare folosit in iaurtul cu fructe, este un tip de zahar cu structura micromoleculara, care serveste la prepararea marmeladelor, dulceturilor sau jeleurilor.

Ce contine iaurtul cu fructe – un ingredient din iaurtul cu fructe, E 407 poate provoca ulcer sau cancer

Un aditiv periculos este guma guar sau E 412, care nu sunt deloc recomandati pentru consumul frecvent. El poate provoca balonari, crampe, alergii, eczeme, greata. Mai mult, poate interfera cu absorbtia altor grasimi si determina scaderea colesterolului seric. Acest aditiv se gaseste si in iaurtul cu fructe. Poate cel mai periculos aditiv din iaurtul cu fructe este carangenanul (E 407), care nu este recomandat deloc pentru uz frecvent. El impiedica asimilarea mineralelor si grasimilor in organism, poate da alergii si poate avea efecte laxative. Dar, mai grav este ca poate cauza ulcer sau cancer.

Iaurtul cu fructe poate fi o gustare foarte buna, insa nu la fel de eficienta ca atunci cand se consuma iaurtul separat de fructe. Organismul asimileaza mult mai rapid si mai usor mineralele si vitaminele din fructele proaspete, iar iaurtul poate fi o sursa importanta de calciu daca este consumat cu moderatie, fara ca acesta sa contina chimicale daunatoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu