Masca cu miere si lapte pentru ingrijirea tenului

Mierea este un aliment-minune administrat atat intern, cat si extern. Aplicata pe piele, mierea este un hidratant excelent - atrage si pastreaza apa in piele, dar o si hraneste in profuzime, gratie vitaminelor si mineralelor.

De asemenea, acest "lichid de aur" are efect antibacterian, fiind eficienta pentru vindecarea ranilor si diminuarea petelor, dar si efect antioxidant. Iata cum poti folosi mierea pentru ingrijirea tenului (face minuni mai ales in cazul tenului uscat si deshidratat):

Masca cu miere si lapte
Amesteca 2 linguri de miere cu 2 lingurite de lapte si aplica compozitia pe fata. Las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca cu miere si banane

Ai nevoie de: o banana, o lingurita de miere si o lingurita de iaurt. Se amesteca cele trei ingrediente intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze pana se usuca. La final se clateste bine fata cu apa calduta.

Masca cu miere si avocado

Pentru aceasta masca ai nevoie de: 100g de miere, un avocado, 1/4 lingurita de ulei de masline si 100g de fulgi de ovaz. Amestecati ingredientele si pasta care rezulta o aplicati pe fata/gat si o lasati sa actioneze 15-25 de minute. Clatiti cu apa calduta.

Masca cu miere si ou

Ai nevoie de o lingura de miere, o lingura de ulei de masline si un galbenus de ou. Se amesteca ingredientele intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata pentru 15-20 de minute. Clatiti bine fata cu apa calduta.

Masca cu miere si ovaz

Pentru aceasta masca ai nevoie de: 1 lingura de fulgi de ovaz (ce au fost in prealabil macinati cu ajutorul blenderului) si 2 linguri de miere. Se amesteca cele 2 ingrediente intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata pentru 15-20 de minute. La final se curata temeinic fata cu apa calduta.


Masca cu miere si ulei de migdale

Ai nevoie de o lingura de miere, un galbenus de ou si 1/2 de lingurita de ulei de migdale. Se amesteca ingredientele intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze pana se usuca. Clatiti fata bine cu apa calduta.

Masca cu miere si argila

Pentru aceasta masca ai nevoie de: 2 linguri de lapte, 1 lingura de argila si o lingura de miere. Se amesteca ingredientele intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze pana se usuca. La final se curata temeinic fata cu apa calduta.

Masca cu miere si ulei de avocado

Pentru aceasta masca ai nevoie de: 1/2 avocado, 30g de miere si 2 lingurite de ulei de avocado. Omogenizati ingredientele, iar apoi aplicati masca pe fata. Lasati-o sa actioneze pana se usuca, iar apoi clatiti cu apa calduta.

Masca cu miere si trandafir

Pentru aceasta masca ai nevoie de cateva petale de trandafir (zdrobite in putina apa), 2 linguri de apa de trandafir, o lingura de miere si o lingura de iaurt. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron, iar apoi se aplica masca pe fata si se lasa sa actioneze pana se usuca. La final spalati tenul cu apa calduta.

Masca cu miere si migdale

Se amesteca o lingura de miere, doua linguri de migdale (zdrobite/maruntite) si jumatate de lingurita de suc proaspat de lamaie. Aplicati pasta pe fata, lasati-o sa actioneze 15-20 de minute, apoi clatiti-o bine cu apa calduta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu