Medicamente naturale care ajuta la ameliorarea durerilor de rinichi

Ai dureri de rinichi si nu stii cum sa scapi de ele? In afara medicamentelor, exista si cateva remedii naturale care te pot ajuta in momentele de criza. Iata mai jos cateva dintre medicamentele naturale care ajuta la ameliorarea durerilor de rinichi:

1.Coada calului

Fierbe 200 de ml de apa si pune la infuzat 30 de grame de coada calului. Lasa ceaiul sa se raceasca, strecoara-l si bea din el de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Tine acest tratament cel mult 5 zile.

2. Florile de galbenele

In 500 ml alcool dublu rafinat pune 100 g flori de galbenele si lasa-le la macerat timp de doua saptamani intr-un vas care se inchide ermetic. Strecoara apoi alcoolul si bea cate o lingura dizolvata in 50 de ml de apa de trei ori pe zi inainte de masa cu 30 de minute, potrivit ele.ro. 

3. Lamaile

Lamaiele ajuta la eliminare nisipului de la rinichi. Spala 10 lamai, apoi toaca-le bine si amesteca-le cu doi litri de apa fiarta si doua linguri de glicerina. 

Strecoara-le si bea cate un pahar la fiecare 10 minute, pe parcursul a doua ore. Atentie! Daca suferi de gastrita ori alte boli ale stomacului, nu este indicat sa folosesti acest tratament.

4. Macesul

Radacinile de maces ajuta la eliminarea pietrelor formate cu mult timp in urma. Fierbe 8 linguri de radacini taiate marunt intr-un litru de apa pe foc mic timp de 15 minute. Ia vasul de pe foc si inveleste-l cu un prosop, apoi lasa-l sa se linisteasca doua ore. Strecoara-l si bea cate 0,5 (jumatate) pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Dupa o pauza de 30 zile cura se repeta.

5. Cojile de pepene verde

Cojile de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Bea cate o lingura de suc impreuna cu ceai in timpul mesei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu