Viitorul este scris dinainte sa se intample

Viitorul este scris dinainte sa se intample


Mark Twain este născut în ziua și anul în care cometa Halley a fost vizibilă, anul 1835. A murit în anul în care cometa a reapărut, anul 1909, după ce și-a prezis moartea. El a afirmat că a venit cu cometa și va pleca odată cu ea.

În 28 iunie 2000, jurnalul Oregon al Universității Columbia a anunțat, în avans, numerele câștigătoare la loterie. Câteva zile mai târziu, aceste numere au fost câștigătoare.

În anul 1979, magazinul german Das Besteran lansa un concurs de literatură. Cititorii au trimis multe istorii inspirate din realitate. Câștigătorul a fost Walter Kellner. El a povestit că zbura cu un Cessena 421, între Sardinia și Sicilia. Avionul a avut probleme la un motor și a fost obligat să coboare în mijlocul apei.
Kellner a mai spus că și-a petrecut un timp într-o barcă de salvare până au sosit ajutoarele care i-au salvat.

Povestea a fost contestată de un austriac care susținea că se numește Walter Kellner și că în timp ce zbura cu un Cessena din Sardinia în Sicilia a avut un accident de avion. Jurnaliștii au făcut investigați și cei doi Kellner suferiseră același tip de accident, în timp de zburau cu un Cessena de la Sardinia în Sicilia.

Romanul Inutilitate scris în anul 1898 de scriitorul Morgan Robertson conține similitudini cu ceea ce avea să se întâmple, câțiva ani mai târziu, cu celebrul vas, Titanic.

Vaporul din roman se numea Titan, coliziunea cu un iceberg se produce în luna aprilie în Atlantic. Numărul de victime a coincis cu cel din tragicul eveniment. Câțiva ani mai târziu, el a scris un alt roman în care vorbește despre bombe solare care au căzut peste Japonia. Inevitabilul s-a produs în Hiroshima și Nagasaki.

În 28 iulie 1900, regele Italiei, Umberto I, se afla într-un restaurant din Monza. El a aflat că proprietarul restaurantului se numea Umberto, soția sa purta același nume ca și regina, copiii său aveau aceeași vârstă și același nume cu cei ai regelui. Restaurantul fusese deschis în aceeași zi în care a fost înscăunat regele. A doua zi, ambii Umberto au murit. Și unul și altul au fost împușcați.

În anul 1872, Claude Valbonne îl ucidea pe Baron Rodemir. 21 de ani mai târziu, tatăl lui Baron era ucis de o persoană care se numea Claude Valbonne.

În 16 noiembrie 1911, este asasinat la Greenberry Hall, Sir Edmund Berry. Cei trei asasini se numeau Green, Berry și Hall.

Actorul britanic Anthony Hopkins urma să joace într-un film al cărui scenariu fusese scris după romanul Fata din Petrovka. Ajuns la Londra a căutat să cumpere romanul pentru a se documenta asupra rolului.

După o zi de căutări la toate librăriile din Londra, unde nu găsise romanul, actorul se așează pe o bancă în parc. Pe bancă găsește o carte care se numea Fata din Petrovka. Cartea conținea mai multe adnotări.
La doi ani după acest eveniment, în timpul filmărilor, autorul scenariului vine pe platoul de filmare și îi spune lui Hopkins că un prieten i-a pierdut cartea pe care făcuse adnotări importante. Hopkins i-a restituit cartea.

Sosirea lui Hernan Cortes în Mexic, în anul 1519 coincide cu consemnarea pe care aztecii au făcut-o în calendarul lor. Ziua sosirii era numită ziua zeului alb.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu