Vinul de usturoi este un adevarat elixir

Vinul de usturoi este un adevarat elixir

Stim ca secretul unei organism sanatos sta intr-un stil de viata echilibrat, o alimentatie sanatoasa si obiceiul de a face miscare in mod regulat. Pentru a pastra sanatatea putem sa profitam de doua ingrediente puternice si naturale, adevarati aliati ai sanatatii noastre: usturoiul si vinul rosu.
Iata un remediu care poate vindeca diferite boli ale sistemului respirator, ale sistemului imunitar, ale sistemului cardiovascular, ficat, rinichi, afectiuni limfatice.
Vinul de usturoi
Ingrediente
12 catei de usturoi mari
500 ml de vin rosu, de calitate superioara, organic.
Mod de preparare
Taiati cateii de usturoi in 2-3 parti si puneti-i intr-un borcan din sticla, peste care turnati vinul. Inchideti ermetic borcanul si lasati-l la macerat timp de 14 zile, la soare, agitand zilnic recipientul de 4-5 ori.
Dupa terminarea perioadei de macerare, filtrati amestecul cu ajutorul unui tifon, iar lichidul limpede pastrati-l intr-un recipient din sticla, de culoare inchisa, acoperit ermetic.
Mod de administrare
Se administreaza cate o lingurita de licoare de trei ori pe zi, dupa mesele principale, timp de 30 de zile.Cura se poate relua dupa sase luni de pauza.
Remediul este eficient in caz de:
retentie de apa
detoxifiere
inflamatii
imunitate scazuta
obezitate
metabolism scazut
afectiuni caracteristice femeilor
depozite de saruri.
De asemenea, preparatul are efecte antibiotice, antiinflamatoare, antioxidante, contribuie la intarirea vaselor de sange si a inimii.
Sfat: folositi usturoi romanesc si nu chinezesc, din supermarketuri, care are un continut de arsenic mai ridicat.
Contraindicatiile usturoiului
Pentru majoritatea oamenilor usturoiul nu prezinta riscuri majore, dar exista cateva categorii de persoane pentru care consumul de usturoi este contraindicat, precum femeile insarcinate si cele care alapteaza, persoanele diagnosticate cu tulburari hemoragice, afectiuni digestive, stomacale, cei care urmeaza tratament pentru HIV/SIDA si cei care urmeaza sa fie supusi unei interventii chirurgicale in urmatoarele 10-14 zile.
De asemenea, usturoiul interactioneaza cu o serie de medicamente, intre care: Izoniazid, medicamente pentru tratamentul HIV/SIDA, cele care contin nevirapin, delavirdin si efavirenz, Saquinavir, Warfarina, cele metabolizate de ficat, blocante ale canalelor de calciu (diltiazem, nicardipina, verapamil), medicamente administrate pentru tratarea cancerului (etoposid, paclitaxel, vinblastin, vincristin, vindesin), medicamente pentru infectiile fungice (ketoconazol, itraconazol), glucocorticoizi, alfentanil, cisaprid, fentanil, lidocaina, losartan, midazolam, etc.
Alte medicamente care interactioneaza cu usturoiul: cele care contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparin, enoxaparin, heparina, warfarina, etc.; ciclosporina; anticonceptionale (cele care contin etinilestradiol si levonorgestrel, etinilestradiol si noretindron).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu