Urzicile sunt recunoscute pentru faptul ca remineralizeaza intregul organism si intaresc sistemul imunitar. De asemenea, ajuta la scaderea zaharului din sange, au efect detoxifiant, diuretic si antimicrobian.
Ceaiul de urzica este foarte bun pentru tratarea bronsitelor, fiindca fluidizeaza secretiile si contribuie la o expectoratie mai usoara. Cine sufera de anemie de primavara, ar trebui sa le ia in considerare. E recomandat ca femeile insarcinate sa le evite, caci pot provoca contactii ale uterului.
Cura de urzici este recomandata primavara pentru revitalizarea intregului organism. In acest scop trebuie folosite crude. Iata o reteta de supa de urzici fara foc:
Ingrediente: 50 g de urzici tinere, 2 fire de marar, 1 lingura ulei presat la rece, 1 lingura suc de lamaie, sare.
Mod de preparare
Spala
urzicile in mai multe ape. Se pun apoi in blender cu o cana de apa, se
mixeaza, apoi se filtreaza sucul folosind o panza. Acesta se amesteca cu
restul ingredientelor si se poate adauga, dupa preferinte, morcov,
ceapa, castravete etc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu