Curcan umplut
• 400 g pâine uscată rasă
sau pesmet Castello
• 150 g brânză rasă Milbona
• 150 g țelină
• 250 g ceapă
• 250 ml supă de pui
• 2 linguri ulei de măsline Promienna
• 15 g rozmarin
• 7- 9 kg curcan întreg
• 200 g unt Pilos
•sare Castello
•piper proaspăt zdrobit
Ceapa și țelina se călesc în unt. Când acestea
sunt gătite, se pun piperul și rozmarinul.
Se amestecă totul cu pesmetul și cu brânza rasă.
Se pune supa de pui peste preparatul obținut și
se amestecă până se obține o pastă lipicioasă.
Apoi se umple curcanul.
Curcanul se masează cu ulei de măsline și se
condimentează cu piper și sare.
Se lasă la cuptor la 1600 C timp de 2 h și jumătate
la foc mediu.
Se servește cu piure de cartofi, mazăre fiartă și
sos de merișoare.
8 -12 portii
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu