Laptele de migdale este o alternativa excelenta pentru
cei care nu pot consuma produse lactate. Contine multe vitamine
esentiale si minerale, cum ar fi vitamina A, D, si B12, de asemenea,
magneziu, seleniu, potasiu si multe alte elemente nutritive.
Este scazut in calorii, si nu contine grasimi saturate, nici colesterol sau lactoza, zaharuri si carbohidrati in cantitate mica. Iata cateva beneficii ale laptelui de migdale:
Pastreaza inima sanatoasa
Laptele
de migdale nu contine colesterol sau grasimi saturate, ceea ce il face
ideal pentru persoanele expuse riscului de boli de inima. Migdalele
contin acizi grasi omega 3 care pot scadea colesterolul rau si
protejeaza inima.
Oase puternice
Laptele
de migdale este o buna sursa de calciu si vitamina D. Aceste substante
nutritive lucreaza impreuna pentru a construi oase puternice la barbati,
femei, copii si sugari. Vitamina D, de asemenea, ajuta la imbunatatirea
imunitatii si functiei celulelor.
Rinichi sanatosi
Laptele
de migdale contine o cantitate limitata de calciu si potasiu.
Persoanele diagnosticate cu afectiuni renale trebuie sa limiteze calciul
si potasiul, minerale care in exces pot deteriora rinichii.
Ajuta vederea
Laptele
de migdale contine o multime de vitamine si minerale importante,
inclusiv vitamina A, care este esentiala pentru vedere. Utilizarea in
exces a gadget-urilor poate afecta vederea, asa ca poti preveni aceasta
problema cu ajutorul acestei bauturi.
Controleaza nivelul de zahar in sange
Laptele
de migdale nu creste nivelul de zahar din sange, reducand astfel riscul
de diabet zaharat. Are un indice glicemic scazut, iar asta ajuta pentru
ca zaharurile nu sunt stocate sub forma de grasime.
Te ajuta sa tii sub control greutatea
Laptele
de migdale contine, in general, doar 40 de calorii pe cana, insa
mentine senzatia de satietate mult timp. Asta va ajuta sa gestionati
poftele si sa va controlati greutatea.
Fara lactoza
Fiind
un lapte de origine vegetala nu contine lactoza. Este benefic celor
care au intoleranta la aceasta proteina. Partea buna este ca poate
inlocui in preparate laptele de vaca.
Reteta pentru lapte de migdale
Ingrediente
1 cana migdale crude
3 cesti de apa
1/2 lingurita de vanilie (optional)
Lasati
la inmuiat migdalele in apa, peste noapte sau macar pentru 6 ore.
Scurgeti apa, apoi mixati migdalele cu 3 cani de apa. Strecurati laptele
printr-un tifon si pastrati-l la frigider timp de 3-4 zile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu