Sa-ti pierzi sanatatea mintala este cu adevarat ingrozitor, iar in zilele noastre acest risc este foarte mare, din cauza numeroaselor toxine la care suntem expusi. Iata care sunt cele mai periculoase substante chimice pentru creier si caile prin care le putem evita:
1. Fluorul
Decizia de a adauga fluor in reteaua publica de apa potabila, ca mijloc de a combate cariile dentare,
are probabil cel mai mare efect negativ asupra creierului americanilor.
Organizatia FAN (The Fluoride Action Network) a efectuat un studiu,
potrivit caruia consumul de apa fluorurata este asociat cu un IQ scazut, chiar si in cantitatile mici adaugate in rezervoarele locale.
FAN mentioneaza de asemenea alte 34 de studii care au ajuns la acelasi rezultat, precum si cateva studii care leaga fluorul de deteriorarea memoriei, afectarea creierului nou-nascutilor si alterarea functiilor neuromotorii.
Mai
mult, un studiu sponsorizat de UNICEF a aratat ca IQ-ul se reduce prin
adaugarea a numai 0,88 mg de fluor per litru de apa, adica nivelul
considerat optim care se adauga in apa potabila din SUA, si de care
"beneficiaza" 200 de milioane de americani zilnic.
Cum evitam fluorul: Pur si simplu, sa ne instalam la chiuveta un filtru de calitate. si, in acelasi timp, sa evitam pastele de dinti fluorurate.
2. Metalele grele
Sunt
niste toxine greu de inlaturat din organism, si care se instaleaza in
creierul si organele a milioane de oameni din cauza pesticidelor
folosite in agricultura, poluarii atmosferice si marine, dar si a
vaccinurilor si procedurilor dentare.
Cu
totii avem o adevarata colectie de neurotoxine in corpurile noastre,
intre care, cel mai periculos pentru creier este mercurul. Cei mai
susceptibili de vatamarea creierului din cauza mercurului sunt
nou-nascutii, la care nu s-a dezvoltat inca o bariera cerebrala, si care
mai sunt si supusi unui program intens de vaccinari repetate.
Toate
vaccinurile contin mercur (numit „timerosal"), introdus pe post de
conservant. La bebelusi, carora le lipseste enzima responsabila cu
detoxifierea de metale grele, expunerea prenatala sau postnatala la
mercur duce la vatamari neurologice, exprimate cel mai adesea prin
autism.
La adulti, efectele toxice ale mercurului se regasesc
intr-un spectru larg de boli neurologice, care includ Alzheimer,
scleroza laterala amiotrofica, scleroza multipla, Parkinson si altele.
Cum evitam mercurul:
Pentru a va asigura ca nu veti fi otraviti cu metale grele, evitati
vaccinurile antigripale, refuzati plombele dentare pe baza de mercur si
aveti grija ce fructe de mare si pesti marini consumati.
3. Indulcitorii artificiali
Presiunea
mare a consumatorilor de a consuma alimente cu "zero calorii" i-a facut
pe producatorii de dulciuri si bauturi racoritoare sa apeleze tot mai
des la indulcitorii artificiali, desi efectele negative ale acestor
chimicale asupra creierului au fost bine documentate de-a lungul
timpului.
Indulcitorii chimici se pot gasi in fulgii de cereale,
iaurturi, bauturi racoritoare, guma de mestecat, sosuri pentru gatit...
si in toate celelalte produse indulcite pe care se specifica
"sugar-free" (fara zahar).
Aspartamul este o
combinatie de substante chimice, si anume: acid aspartic (un aminoacid
cu efecte excitante asupra celulelor creierului), metanol si
fenilanalina, iar oamenii de stiinta il plaseaza printre primele locuri
intre substantele considerate toxice.
Odata
ajuns in organismul uman, aspartamul se descompune, producand un compus
chimic care este un puternic cauzator de tumori cerebrale. Cercetarile
efectuate de-a lungul timpului au relevat 90 de diferite simptome, ca
rezultat al consumului de aspartam. intre acestea, se regasesc:
anxietate (stare de neliniste), dificultati de vorbire, depresii si
migrene.
Cum evitam aspartamul si alti indulcitori:
Cititi intotdeauna ingredientele produselor pe care doriti sa le
cumparati si ocoliti-le pe cele care contin indulcitori artificiali. Mai
retineti ca FDA a aprobat recent redenumirea aspartamului ca
AminoSweet, asa ca feriti-va de el.
4. Glutamatul monosodic
Glutamantul
monosodic (MSG) este o substanta concentrata, adaugata alimentelor
pentru a le imbunatati gustul. La inceput, a fost folosit in ratiile
soldatilor, ca sa le faca mancarea mai gustoasa, dar a fost adoptata
rapid de catre intreaga industrie alimentara.
Dr.
Russell Blaylock, un neurochirurg renumit si o autoritate in ceea ce
priveste excitotoxinele, a descoperit ca MSG este o otrava tacuta, care
in timp distruge portiuni mari din creier, cauzand boala Alzheimer,
boala Parkinson si alte afectiuni cerebrale.
Cum evitam glutamatul monosodic:
Singurul mod prin care puteti evita ingerarea acestei substante toxice
este sa incetati sa mai consumati fast-food si alimente procesate si sa
cititi etichetele produselor inainte de a le cumpara.
Si mare
atentie! Pentru ca multi oameni au aflat deja cat de daunator sanatatii
este glutamatul monosodic si au inceput sa se fereasca de el, unii
producatori il trec sub denumirea de „extract de drojdie", pentru ca
produsul lor sa para natural.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu