Spectrului nutritional al polenului

Polenul este considerat unul dintre cele mai complete alimente ale naturii si poate corecta o alimentatie deficitara nutritiv sau dezechilibrata datorita structurii sale nutritive complete si echilibrate. Polenul contine una dintre cele mai bogate surse cunoscute de vitamine, minerale, aminoacizi, hormoni, enzime si grasimi, precum si semnificative cantitati de antibiotice naturale.
Spectrului nutritional al polenului:
O sursa bogata de carotenoide (care devin vitamina A)
Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12
Vitaminele C si E
Calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sulf si 59 alte oligo minerale
22 amino acizi, care contin de cinci pana la sapte ori mai multiamino acizi decat cei gasiti in aceeasi cantitate de carne de vita, lapte, oua sau branza
Enzime ce includ amilaza, catalaza, cozimaza, citocrom, dehidrogenaza, diaforaza, diastaza, acizi lactici, pectaza si fosfataza
Polenul poate declansa reactii alergice la persoanele cu sensibilitati alimentare, de aceea trebuie introdus treptat in alimentatie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu