Polenul este considerat unul dintre cele mai complete alimente ale
naturii si poate corecta o alimentatie deficitara nutritiv sau
dezechilibrata datorita structurii sale nutritive complete si
echilibrate. Polenul contine una dintre cele mai bogate surse cunoscute
de vitamine, minerale, aminoacizi, hormoni, enzime si grasimi, precum si
semnificative cantitati de antibiotice naturale.
Spectrului nutritional al polenului:
O sursa bogata de carotenoide (care devin vitamina A)
Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12
Vitaminele C si E
Calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sulf si 59 alte oligo minerale
22 amino acizi, care contin de cinci pana la sapte ori mai multiamino
acizi decat cei gasiti in aceeasi cantitate de carne de vita, lapte,
oua sau branza
Enzime ce includ amilaza, catalaza, cozimaza, citocrom, dehidrogenaza, diaforaza, diastaza, acizi lactici, pectaza si fosfataza
Polenul poate declansa reactii alergice la persoanele cu
sensibilitati alimentare, de aceea trebuie introdus treptat in
alimentatie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu