Din cauza stilului de viata actual, oamenii sunt expusi tot mai mult agentilor carcinogeni.
Prin urmare, nu e de mirare ca rata cancerului este in crestere. Pentru
a tine departe aceasta boala inspaimantatoare, iata o lista de alimente anti-cancer care nu pot fi ignorate:
1. Fructe de padure si alte fructe bogate in flavonoizi
In aceasta categorie intra: coacazele, ciresele, afinele, fructele de
paducel, murele, zmeura, capsunile, etc. Acestea sunt bogate in
antioxidanti puternici, precum flavonoidele, mai eficienti decat
antioxidantii traditionale, cum ar fi vitaminele A, C, E si mineralele
seleniu si zinc. ai antioxidanti sunt bine cunoscute ca fiind
esentialain prevenirea cancerului.
2. Turmeric
Curry este unul dintre alimentele delicioase care protejeaza impotriva
cancerului, in cazul in care contine turmeric; acesta din urma contine
curcumina, despre care studiile au aratat ca are proprietati
antiinflamatorii si inhiba celulel canceroase.
3. Legume crucifere
Familia cruciferelor cuprinde aproximativ 4.000 de specii. Intre cele
cosumate frecvent intra: varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles,
varza Kale, cresonul, hreanul, gulia, mustarul, ridichea si napu. Ele
sunt benefice, deoarece contin fitonutrienti, glucozinolati, care previn
numeroase tipuri de cancer, mai ales cancerul de colon.
4. Usturoi
Usturoiul contine aproximativ 200 de compusi biologic activi, cum ar fi:
sulf, glutation si cisteina, care asigura protectie impotriva
cancerului, dar si inhiba cresterea metastazelor. Pentru cel mai bun
efect, usturoiul trebuie sa fie consumat crud, proaspat tocat. Dar, daca
mirosul si gustul de usturoi crud este intr-adevar intolerabil, puteti
sa il gatit usor – fie asociat cu legume, fie in supe.
5. Ciuperci
Ciupercile sunt nu numai gustoase, ci si sanatoase. Cel putin unele
soiuri asigura o buna protectie in fata cancerului si aici ne referim la
Reishi (Ganoderma), Shiitake si Maitake, pe care chinezii si japonezii
le folosesc de secole pentru a stimula imunitatea si a trata cancerul.
6. Iaurt
Diferite specii de probiotice (de exemplu, Bifidobacterium lactis)
prezente in iaurt imbunatatesc imunitatea si ajuta la eliminarea multor
substante cancerigene, inclusiv hormoni cancerigeni din carne si alte
toxine preluate din mediu.
7. Spanac
Este, de asemenea, un aliment anti-cancer datorita clorofilie si
carotenului. Spanacul este si o sura de fier, acid folic, vitamine si
minerale, precum si coenzima Q10, un antioxidant care are proprietati
anti-imbatranire. Daca exista o singura leguma verde pentru a fi
mancata, atunci aceasta trebuie sa fie spanacul.
8. Alimente bogate in fibre
Fibrele sunt importante nu numai pentru sanatatea intestinelor, ele
sunt, de asemenea, importante pentru prevenirea cancerului colorectal.
Fibrele faciliteaza circulatia produselor alimentare prin tractul
digestiv, deci scade timpul oricarui cancerigen din alimente de a fi
absorbit.
Cerealele integrale (de exemplu, orezul intreg), fasolea, semintele,
lintea si legumele verzi sunt surse bogate de fibre, astfel incat
sunteti in siguranta atata timp cat le includeti in mesele de zi cu zi.
9. Propolis
Propolisul este o substanta produsa de albine pentru a proteja stupii
impotriva infectiilor bacteriene, virale si fungice. Bogat in
bioflavonoide, vitamine si aminoacizi, polenul intareste imunitatea si
previne cancerul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu