Ce simbolizeaza trandafirul?

Dintre toate florile din lume, trandafirii sunt cei mai populari si cei mai doriti de catre femeile din intreaga lume. Frumusetea si parfumul trandafirilor au impresionat intotdeauna, astfel ca aceste flori au devenit un simbol de anumite idei, convingeri si emotii puternice.

Denumirea trandafirului provine din limba latina (“rosa”). Aceasta floare face parte din familia Rosacae si are peste o suta de specii diferite, care vin in mai multe forme, marimi si culori. Multe specii de trandafiri s-au dovedit a fi originare din rediunea asiatica, dar exista unele care provin din Europa, Africa de Nord-Vest si America de Nord. Dimensiunile lor sunt diferite, unele specii avand muguri mici si compacti, in timp ce altele au flori mari, atunci cand sunt la maturitate.
Trandafirii si utilizarile lor

Trandafirii au fost intotdeauna folositi ca plante ornamentale, avand in vedere modul in care acestia fac orice gradina placuta nu numai datorita frumusetii lor, ci si mirosului lor dulce.

Cunoscuti drept unele dintre cele mai frumoase flori din lume, trandafirii au inceput sa fie cultivati in gradinile cu flori incepand cu anii 500 i. Hr. Acestia au fost extrem de populari in tarile mediteraneene, dar si in Persia si China. Astazi, trandafirii sunt cultivati in aproape toate tarile din lume, fiind unele dintre florile cel mai des folosite in buchete.
Ce simbolizeaza trandafirul?

Unul dintre lucrurile care au facut trandafirul atat de popular este simbolismul ei. Este intotdeauna un subiect favorit in arta si apare deseori in picturi si ilustratii. De la lucruri mici, cum ar fi timbre, la elemente mai mari, cum sunt cele arhitecturale, trandafirul ofera artistilor inspiratia de care au nevoie pentru a crea capodopere. Este vazut ca un simbol al iubirii, regalitatii, frumusetii, mortii, dar si al razboiului. De asemenea, trandafirul este utilizat pentru a reprezenta oameni celebri de-a lungul istoriei.

In mitologia greaca antica, trandafirul a fost folosit de mai multe ori pentru a simboliza diferite emotii si trasaturi. De pilda, puritatea si inocenta care au remarcat-o pe Afrodita au devenit cunoscute ca fiind simbolizate de un trandafir alb. Pe de alta parte, trandafirul rosu este cunoscut pentru faptul ca simbolizeaza pasiunea si dorinta lui Adonis. Mitologia romana a folosit trandafirul ca simbol al invierii, fiind des utilizat in inmormantari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu