O dieta care se bazeaza pe o diversitate de fructe si legume in culori diferite este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru organismul tau. Astfel, te asiguri ca el primeste nutrientii de care are nevoie, iar pigmentii care confera culoarea legumelor aduc numai beneficii pentru corp.
Cum actioneaza aceste culori pentru corpul tau?
Legumele si fructele albe: intaresc sistemul imunitar
Consuma: ciuperci, cartofi, pere, conopida, usturoi, ghimbir, ceapa, pastarnac, patrunjel, gulii.
Legumele si fructele galbene: asigura elasticitatea pielii
Consuma: ananas, banane, grepfrut, lamaie.
Legumele si fructele portocalii: previn aparitia inflamatiilor in corp
Consuma: dovleac, kaki (persimone), portocale, mango, piersici, caise, rosii portocalii, turmeric, morcovi, ardei.
Legumele si fructele rosii: protejeaza inima de boli si curata sangele
Consuma: ardei, grepfrut roz, cirese, zmeura, capsuni, mere, fasole
rosie, rosii, merisoare, struguri, rodie, pepene rosu, sfecla rosie,
ridichi.
Legumele si fructele albastre/violet: protejeaza sistemul nervos
Consuma: afine, coacaze negre, prune uscate, boabe de soc,
smochine, prune, stafide, struguri negri, varza rosie, vinete, cartofi
mov, ceapa rosie, loboda.
Legumele si fructele verzi: ajuta la eliminarea toxinelor, avand efect detoxifiant
Consuma: verdeturi (patrunjel, marar, spanac, rucola, salata verde,
valeriana, urzici, leurda, loboda), broccoli, varza, varza de
Bruxelles, dovlecel, zuchinni, telina apio, castraveti, ardei verde,
avocado, mere verzi, kiwi, lime, sparanghel, andive, praz, ceapa verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu