Fii sanatos cu fructe si legume colorate

O dieta care se bazeaza pe o diversitate de fructe si legume in culori diferite este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru organismul tau. Astfel, te asiguri ca el primeste nutrientii de care are nevoie, iar pigmentii care confera culoarea legumelor aduc numai beneficii pentru corp.

Cum actioneaza aceste culori pentru corpul tau?

Legumele si fructele albe: intaresc sistemul imunitar

Consuma: ciuperci, cartofi, pere, conopida, usturoi, ghimbir, ceapa, pastarnac, patrunjel, gulii.

Legumele si fructele galbene: asigura elasticitatea pielii

Consuma: ananas, banane, grepfrut, lamaie.

Legumele si fructele portocalii: previn aparitia inflamatiilor in corp

Consuma: dovleac, kaki (persimone), portocale, mango, piersici, caise, rosii portocalii, turmeric, morcovi, ardei.

Legumele si fructele rosii: protejeaza inima de boli si curata sangele

Consuma: ardei, grepfrut roz, cirese, zmeura, capsuni, mere, fasole rosie, rosii, merisoare, struguri, rodie, pepene rosu, sfecla rosie, ridichi.

Legumele si fructele albastre/violet: protejeaza sistemul nervos

Consuma: afine, coacaze negre, prune uscate, boabe de soc, smochine, prune, stafide, struguri negri, varza rosie, vinete, cartofi mov, ceapa rosie, loboda.

Legumele si fructele verzi: ajuta la eliminarea toxinelor, avand efect detoxifiant

Consuma: verdeturi (patrunjel, marar, spanac, rucola, salata verde, valeriana, urzici, leurda, loboda), broccoli, varza, varza de Bruxelles, dovlecel, zuchinni, telina apio, castraveti, ardei verde, avocado, mere verzi, kiwi, lime, sparanghel, andive, praz, ceapa verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu