Painea este un aliment de care multi oameni nu se pot lipsi. Bineinteles ca au si ei dreptate, avand in vedere faptul ca nutritionistii spun ca o felie de paine poate asigura o parte din cantitatea de vitamina B necesara bunei functionari a organismului. Astazi, insa, vom vorbi despre o altfel de paine, care poate fi mai degraba incadrata la categoria deserturi. Este vorba despre painea cu banane, care este gustoasa si usor de preparat.
Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:
- 2-3 banane foarte coapte, fara coaja;
- 80 gr de unt topit;
- 240 gr de zahar (cantitatea poate scadea la jumatate, daca iti plac deserturile mai putin dulci);
- 1 ou batut;
- 360 gr de faina;
- o lingurita de bicarbonat;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;
- un varf de cutit de sare.
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu putin unt
o tava. Intr-un bol, zdrobeste cu o furculita bananele si amesteca-le
cu untul topit. Adauga, apoi, sarea, bicarbonatul, zaharul, oul batut si
vanilia. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena, dupa care poti
adauga si faina. Continua sa amesteci, astfel incat aluatul sa nu aiba
cocoloase. Cand este gata, toarna-l in tava unsa cu unt in prealabil si
pune-o in cuptor pentru o ora. Pentru a verifica daca este gata
desertul, poti infige o scobitoare in aluat odata ce au trecut primele
45 de minute din timpul necesar coacerii. Atunci cand o scoti curata din
aluat, inseamna ca prajitura este gata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu