Sfaturi pentru o evolutie spirituala

Reconectarea cu sinele superior si traiul intelept, concordanta simtirii, cu gandul si cu fapta sunt de o importanta vitala in evolutia noastra spirituala … pe acest Pamant, in aceastaViata.
Mare atentie, insa, suntem pasibili sa cadem in capcana unor asa zise “sedative spirituale” ce au fost lansate de curand odata cu noile curente spirituale, curente care, se poate nota cu ochiul liber al mintii si al sufletului, ca au menirea de a separa mai degraba decat a uni. De a sedentariza creand o reactie de toleranta apatica fata de sistemul actual si nedreptatile sale prin conceptul acceptarii aplicat pe absolut orice. Deasemenea, tot aceste curente incurajeaza neimplicarea si neparticiparea in orice fel de activitate materiala.
Din ce mai stiu si eu, pe cat de spirituali erau bunicii si strabunicii nostri, ei se ajutau unii pe altii sa-si cladeasca locuinte, sa-si lucreze pamantul si sa-si creasca animalele, se implicau activ in toate demersurile sociale si practici pentru imbunatatirea vietii sociale, prezervarea naturii, ori de cate ori era nevoie.
Cred ca este foarte important sa fim constienti ca am venit in aceasta viata pe aceasta lume insotiti de un intrument foarte pretios - Liberul Arbitru instrument ce sta la baza mentineriiEchilibrului din viata noastra materiala si spirituala.
Ce anume este acest echilibru? Banuiesc ca orice New Age Guru ar spune ca acest concept de echilibru este extrem de discutabil… :) Ca el poate si sa existe sau sa nu existe.
Eu una cred ca echilibrul inseamna a fi si a face totodata. Si nu in ultimul rand, a te bucura de amandoua deopotriva. A te arunca in curgerea vietii si a te lasa purtat bland de paraul ei, a avea incredere in intelepciunea vesnica ce curgeprin tine … cu niste inspiratie din Tao.
Totodata, se tinde catre interpretarea afundarii in fiintare ca pe o abandonare a actiunii. Este important sa observam, in timp ce, intelepciunea curge frumos si te indeamna sa faci cate ceva … insa este la fel de important sa asculti acea voce subtila, acel prim impuls de a actiona, deoarece aceea este vocea Liberului Arbitru, vocea Intuitiei.
A uita sa te abandonezi este la fel cu a uita sa faci in timp ce a proiecta intentia in Univers si a astepta sa se intample ceva fara sa faci nimic e ca si cum ai astepta sa “pice din cer”.
A dori sa se intample ceva fara a face nimic in acel sens este o atitudine rezultata din frica de a face ceva sau lipsa de incredere in fortele proprii. Evident, poate fi si fuga de responsabilitati mascata de anumite asa zise concepte spirituale. Asa ca e bine sa renunti la a astepta sa devii inteleptul perfect, omul perfect, entitatea perfecta si sa incepi sa manifesti perfectiunea fara sa o numesti, fara sa te temi … sa iesi in gradina vietii, sa sadesti semintele si sa culegi roadele.
De curand stateam de vorba cu un bun prieten care mi-a spus printr-o metafora ca asteapta mai degraba “sa se coaca pomul pentru a aduna roadele care cad din el”(asta insemnand ca asteapta sa FIE cu Adevarat ca dupa asta sa si FACA cu Adevarat) adaugand ca A FIacolo unde este copacul si a strange acele roade implica, deja, o actiune.
Privind aceasta reprezentare metaforica am vazut un complex mai mare de trairi si fapte. Am vazut cum incepi prin a planta acel copac, dupa ce l-ai plantat poti sa FI pe langa el, sa-l mai uzi, iar sa mai FI pe langa el, sa-l cureti, iar sa mai FI pe langa el, sa-l aperi de paraziti, de omizi, iar sa fii pe langa el, sa inveti din toata evolutia lui, din cum apar omizile, cum se transforma in fluturi, cum unele fructe au viermi iar altele nu, cum se indreapta crengile copacului catre soare, iar sa FI, sa-l mai uzi, iar in cele din urma sa-l si scuturi putin pentru a face fructele sa cada si sa le culegi.
Unii oameni tind sa petreaca foarte mult timp asteptand sa fie perfecti sau completi in interior, pana a intreprinde actiuni corecte in sfera materiala din … varii motive si, cumva, asta ma trimite cu gandul la femeile care spun ca nu sunt pregatite sa aiba copii atunci cand raman insarcinate din greseala, iar apoi, dupa ce nasc, spun ca sunt cele mai fericite fiinte din Univers si ca nu-si dau seama de ce au astept atat.
Echilibrul este A FACE FIIND cu adevarat tu insati, folosind corect Liberul Arbitru atat in folosul tau cat si in folosul tuturor celorlalte fiinte animate si neanimate din Univers ~ A TRAI.
Echilibrul interior exclude implicit orice actiune impusa intrucat el este “cantarit” de Liberul Arbitru, o actiune impusa creeaza dezechilibru. Atunci cand simti ceva cu adevarat vei actiona din simtire, cu bucurie si corectitudine. Important este sa identificam corect initiativele dictate de programarile mentale si sa facem ce simtitm. Asa contribuim la intreg fara a crea dezechilibre in noi sau in jurul nostru.
Impermanenta lucrurilor ar trebui sa ne invete ca si noi, fiintele de pe acest pamant trebuie sa tinem pasul cu ea … adica SA FIM intr-o continua MISCARE, intr-o continua SCHIMBARE.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu