Tratamente naturale pentru un ten perfect

Uitati de cremele scumpe pe care le cumparati ca sa aveti un ten sanatos si luminos. Tratamentele naturale sunt mult mai eficiente decat cremele din comert sau tratamentele cosmetice pe baza de chimicale. Va prezentam mai jos 10 idei de tratamente naturale, cu care sigur o sa obtineti un ten perfect. 
  1. Daca aveti pielea uscata sau iritata puteti aplica un prosop imbibat in lapte rece pe zona afectata, lasati-l sa actioneze timp de 15 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.
  2. Aspectul tineresc al pielii si hidratarea le puteti recapata cu urmatoarea masca: 60 ml smantana, 2 linguri de avocado bine copt si pasat, 1/2 lingurita ulei de masline, o lingurita flori de galbenele. Amestecati toate ingredientele pana se obtine o pasta pe care o aplicati pe fata si o lasati sa actioneze 5 minute, dupa care clatiti cu apa calda. Nu mai este nevoie sa aplicati o crema hidratanta dupa, deoarece avocado hidrateaza si catifeleaza pielea.
  3. O masca de fata puternic hidratanta si purifianta se poate obtine din cateva picaturi de ulei de susan si o lingura de iaurt. Masca se lasa sa actioneze pe fata timp de 15 minute.
  4. Pielea uscata poate fi hidratata cu o banana si putina miere anestecate, pe care le lasati 15 minute sa actioneze.
  5. Pielea grasa o puteti tonifia cu frunze de menta, salvie si coada soricelului, Faceti un ceai din plante, cu care tamponati fata, dupa ce se raceste.
  6. Uleiul de samburi de struguri ajuta la stoparea celulelor sa imbatraneasca. Puneti in lotiunea tonica 10 picaturi de ulei de samburi de strugure, si astfel o sa aveti un ten ferm, tanar si sanatos zilnic.
  7. Porii se vor curata si se vor strange daca aplicati pe ten un mango pasat, pe care o sa-l lasati ca actioneze in jur de 10 minute.
  8. Un exfoliant natural si sanatos pentru ten il puteti obtine din: 40 g fulgi de ovaz macinati, 45 g seminte de floarea soarelui macinate, 1/2 lingurita de frunze de menta si 4 lingurite de migdale macinate. Se amesteca doua lingurite din acest amestec cu putina smantana grasa. Cu pasta obtinuta frecati fata timp de cateva secunde dupa care curatati cu apa calda.
  9. Excesul de sebum il puteti controla cu urmatorul tonic: 100 g hamamelis, o lingurita de frunze de salvie si o lingurita de frunze de menta. Inainte de folosire amestecul trebuie lasat la infuzare 3 zile. Tenul gras se curata dimineata si seara cu acest tonic.
  10. Va recomandam o reteta de spray din plante pecare il puteti folosi in de cate ori simtiti nevoia. Are un efect hidratant, antirid, iar daca il folositi inainte de machiaj, acesta va rezista mai mult. Puneti intr-o sticluta cu pulverizator apa si ulei de trandafir, de santal sau de bergamota.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu