Cum sa folosesti corect verdeturile

Verdeturile fac parte din alimentele care ne ofera portia zilnica de vitamine. Prin folosirea lor in preparate, consumul de sare este diminuat, si aportul de vitamine si sare crescut. Pentru a beneficia de toate proprietatile, verdeturile se folosesc nepreparate termic. Daca nu locuiti la tara, puteti creste verdeturi pe balcon in ghivece.
Cum sa folosesti corect verdeturile si de ce:
  • Find niste alimente foarte sensibile, ele trebuie consumate imediat dupa ce le-ati cules, sau le-ati cumparat, deoarece isi pierd repede din arome, mai ales daca nu sunt folosite corect
  • Tocati verdeturile pe un funde de lemn umed sau unul de plastic. Daca tocatorul este uscat, toate aromele sunt absorbite de lemn
  • Pentru a benefia de intensitatea maxima a uleiurilor din verdeturi trebuie sa le culegeti in jurul pranzului
  • Daca nu le folositi in momentul in care le-ati cules, le puteti infasura intr-un prosop umed, le bagati in frigider si le consumati in maxim 3 zile
  • Puteti conserva, ingheta sau usca verdeturile
  • Consumul regulat de verdeturi previne constipatia, tine cancerul la distanta, elimina durerile de cap, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, si ne ofera toate vitaminele de care corpul are nevoie pentru a fi puternic si sanatos
Verdeturi benefice sanatatii:
  • Busuiocul este un aliment foarte aromat, cu un gust dilce-iute, perfect pentru preparare retetelor picante
  • Pelinul se poate folosi in prepararea retetelor grase, dar in cantitati reduse deoarece este amar
  • Cimbrisorul este o verdeata cu gust usor picant, si se foloseste in preparate precum fasolea sau carne la gratar
  • Mararul il puteti folosi la: salata de castraveti, de vinete, peste, fructe de mare, omlete. Il puteti folosi si in preparate precum supe, tocanite, dar numai dupa ce au fost puse in farfurie (presarati putin pe deasupra)
  • Tarhonul se foloseste de cele mai multe ori proaspat cu carne alba, de pui, de iepure, fructe de mare sau in salate
  • Leusteanul da gust supelor, tocanitelor, preparatelor pe baza de carne, salate, tartine, aluat de paine (folositi-l cu masura)
  • Menta o puteti folosi in: bauturi proaspete, mancare de mazare, salate, mancare din legume de primavara
  • Oregano inobileaza gustul de pizza sau preparatele pe baza de rosii
  • Patrunjelul este cea mai importanta planta dintre ierburile aromatice si o puteti folosi in: salate, ciorbe, sosuri, supe, legume, peste, pui, vita.
  • Cimbrul il puteti folosi impreuna cu usturoiul in: supe, sufleuri, legume si carne
Sfat: Verdeturile congelate sunt mult mai aromatice, de aceea ele trebuie adaugate in preparate in cantitate mai mica decat cele proaspete, in special salvia, tarhonul, busuiocul, mararul si cimbrul. Puteti congela verdeturile in formele pentru gheata cu putin apa. Un cub este de ajuns pentru un preparat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu