"Pentru carnea proaspătă, refrigerată şi congelată trebuie etichetată ţara de origine. Responsabilitatea etichetării în galantar trebuie să aparţină comerciantului, care ar trebui să scrie pe eticheta cărnii vrac "carne din Germania", de exemplu, pentru că el are în documentele de intrare ţara de origine. Exact cum scrie la legume şi fructe, roşii din Turcia sau Spania", a declarat Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).
Paul Anghel, directorul general ANPC, spune că absenţa de pe
eticheta cărnii a ţării de origine constituie abatere şi se sancţionează
cu amendă de la 1.000 la 10.000 de lei, plus oprirea de la
comercializare până la punerea în conformitate. "Cu China este o
problemă mare, că are pui congelaţi injectaţi cu soluţie salină, ce îi
face mai grei, arată bine, iar apoi îi pui în tigaie şi se dezumflă", a
afirmat Paul Anghel.
10.000 de lei este amenda maximă pentru neetichetarea ţării de origine a cărnii.
"Pe eticheta puilor chinezeşti scrie produs în RPC, adică Republica
Populară Chineză. Nu mai scrie «made in China», ca să nu se prindă
lumea.", Paul Anghel, director general al ANPC.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu