Salata de păpădie se prepară atât din frunze, floare, cât şi din tija păpădiei. Se consumă înainte de micul dejun.
Reţeta este moştenită din generaţie în
generaţie, gospodinele folosind-o şi la tratarea diabetului, a bolilor
de ficat şi a afecţiunilor digestive.
Modul de prepare nu este pretenţios, dar planta, cu efecte curative
deosebite datorită conţinutului mare de vitamina A, B, C şi D, trebuie
culeasă dimineaţa, înainte de primele raze ale soarelui. În caz contrar,
va da un gust amărui salatei.
Două mâini de păpădie se spală. Se rup frunzele, florile sau tijele
cu mâna (nu se taie cu cuţitul pentru a nu se oxida), apoi se aşază
într-un bol.
Peste păpădie se aruncă, tot rupte, câteva frunze de lăptucă, o
legătură de mărar, câteva fire de pătrunjel. Se pun, de asemenea, o
ceapă, măsline, se stoarce o lămâie, trei linguriţe de ulei de măsline
şi un vârf de linguriţă de sare fină.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu