Aloe vera este eficienta in vindecarea hepatitelor virale

Aloe vera este o planta cu certe proprietati vindecatoare, iar in scop terapeutic se folosesc plantele de 3-5 ani, cand au maximum de putere terapeutica. Este o planta eficienta in tratamentul bolilor de ficat prin cele doua substante active pe care le secreta: latexul - o substanta cu gust amar, cu efecte tonice hepatice, laxative, stimulente si gelul - cu un gust neutru, cu proprietati imunostimulatoare, stimulente ale proceselor de dezintoxicare.

Cura cu aloe vera este eficienta in vindecarea hepatitelor virale de toate tipurile (A, B, C, D, E), atat in faza cronica, cat si acuta.

Mod de administrareSe consuma planta cruda, din care se rupe cate o bucata de frunza de o lungime egala cu dublul distantei degetului aratator, care se consuma pe stomacul gol - una dimineata si una seara. Frunza se rupe, se spala bine sub jet de apa rece, apoi se mananca imediat, mestecand foarte bine (de minim 40 de ori).

Frunza se recolteaza chiar in momentul in care urmeaza sa fie consumata, pentru ca altfel proprietatile ei se altereaza. Durata minima a tratamentului este de 4 saptamani, perioada in care aveti nevoie de 2-3 exemplare mature (peste 3 ani) de aloe.

Observatii

Gelul de aloe este extrem de instabil si se oxideaza imediat dupa preparare, de aceea el este foarte bine asimilat de organism prin acest mijloc de administrare. Gelurile de aloe din import, pe langa faptul ca sunt extrem de scumpe, contin stabilizatori sintetici (in special benzoat de sodiu) daunatori sanatatii.

Reteta cu aloe macerata in vin si miere nu este de asemenea recomandata, deoarece in cursul macerarii sunt degradate foarte multe substante benefice.

Contraindicatii

Cura cu aloe vera este contraindicata in cazul diareei cronice sau acute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu