Carbonat de calciu - Beneficii pentru sanatate

Asa cum bine stii, calciul este un mineral esential pentru sanatatea ta, de vreme ce este cel mai abundent mineral al organismului (o persoana este compusa din aprox. 1 kilogram de calciu). Bineinteles, aproape tot acest calciu este inmagazinat in oase si in dantura, dar el este necesar si coagularii sangelui si optimei functionari a muschilor ori activarii diverselor enzime.

In general, corpul unui bebelus necesita pana in 260 mg de calciu pe zi, in vreme ce acela al unui copil ajunge pana la 1000 mg (4-8 ani) si chiar 1300 mg (9-18 ani), noteaza divahair.ro. Dupa 18 ani, necesarul de calciu se regleaza in jurul valorii de 1000 mg, crescand doar la femeile de peste 50 de ani, drept cauza a aparitiei menopauzei. Dar organismul tau nu absoarbe decat 30% din calciul pe care il consumi.

Nu uita si ca puterea organismului de a absorbi calciul creste prin administrarea vitaminei D (tocmai de aceea le vezi mereu prezentate impreuna), dar si a vitaminei K, magneziului sau fosforului.

In principiu, carbonatul de calciu reprezinta un supliment sub forma caruia este administrat calciul. Dar trebuie sa stii ca exista si alimente imbogatite cu acest mineral, alimente al caror consum iti va procura necesarul zilnic de calciu al organismului. Cum este recunoscut pentru efectele sale antiaciditate, fiind o substanta bazica. Tocmai de aceea, recomandarea sa se face in urmatoarele cazuri:

- Aparitia sindromului premenstrual,

- Hipertensiunea arteriala,

- Carenta de calciu sau magneziu,

- Diareea,

- Prezenta aciditatii gastrice, a arsurilor sau durerilor de stomac,

- Sindromul colonului iritabil,

- Cresterea excesiva a fosfatilor din sange.

Carbonatul de calciu este un ingredient pe care il poti regasi intr-o varietate de alimente. De exemplu, laptele de soia si laptele de migdale pe care le gasesti in magazine contin carbonat de calciu, dar si o multime de semipreparate sau alimente gata pentru micul-dejun, precum batoanele de cereale si produsele coapte. Cel mai bine, insa, este sa consulti lista nutritionala de pe ambalajul fiecarui astfel de produs, caci nu toate abunda de carbonat de calciu. Alte alimente bogate in calciu sunt lactatele, sardinele, tofu, somonul, spanacul, boabele de soia etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu