Ceaiul de anghinare ne vindeca de multe boli

Ceaiul de anghinare este unul dintre cele mai sanatoase ceaiuri, in care intra absolut toate proprietatile benefice ale anghinarei. Avand un gust dulceag, nu este necesara folosirea unui agent de indulcire precum zaharul. Va prezentam in continuare minunatele beneficii pentru sanatate ale acestui ceai.
Ceaiul de anghinare(cynara cardunculus var. scolymus) diminueaza cantitatea zaharului din sange avand proprietatea de a regla procesul de formare a colesterolului si de a diminua hiperglicemia postprandiala, o complicatia ce apare la persoanele cu sindrom metabolic.


Ca diuretic acest ceai este recomandat de medicii nutritionisti in nefritele cronice si acute, datorita faptului ca mareste considerabil volumul de urina si favorizeaza eliminarea ureei si a substantelor nocive acumulate la nivelul rinichilor si ficatului.

Datorita eliminarii toxinelor, efectele favorabile ale ceaiului de anghinare pot fi observate si in tratarea urticariilor sau a diferitelor forme de prurit (mancarime).Proprietatile curative ale ceaiului de anghinare sunt datorate in special cinarinei, un compus activ foarte puternic cu proprietati benefice pentru organismul uman. Datorita acestei substante, ceaiul de anghinare ajuta la tratarea unor afectiuni ale aparatului digestiv, curata ficatul, detoxifica organismul si reduce colesterolul.

Rezultate notabile au fost obtinute folosind ceai de anghinare si in bolile tubului digestiv manifestate prin constipatie, enterite, varsaturi, fermentatii intestinale, colite, hemoroizi si pentru stimularea poftei de mancare.

Ceaiul de anghinare este un bun adjuvant in tratarea a numeroase afectiuni ale inimii, care se manifesta prin ateroscleroza, hipertensiune si angina pectorala. Studii recente atribuie anghinarei proprietati antimicrobiene.

Este indicata o cura cu ceai de anghinare in cazul hipercolesterolemiei, nefritelor si insuficientelor renale cronice. Ceaiul de anghinare este extrem de benefic impotriva alergiilor, eczemelor, urticariilor, dar si ca remediu naturist pentru constipatie si hemoroizi-bai de sezut. De asemeanea, ceaiul de anghinare este recomandat pentru hepatitele cronice, ciroze hepatice, dischinezie biliara( asa-zisa „vezica biliara lenesa”), infectii intestinale, hipercolesterolemie, obezitate, ateroscleroza, guta, alergii pe fond hepatic, astenie.
Ceai de anghinare pentru slabit

Ceaiul de anghinare este printre cele mai eficiente ceaiuri destinate pierderii in greutate, fiindca previne retentia apei si te ajuta sa elimini excesul de grasime din corp.

Ceaiul de anghinare regleaza tranzitul intestinal si digestia, si rezultatele se vad inca din primele zile ale utilizarii acestei diete, facandu-va sa uitati de problemele constipatiei si a balonarii. Utilizarea corecta a dietei cu ceai de anghinare duce la slabirea de pana la 6-8 kilograme pe luna, eliminand depozitele lipidice.

In folosirea ceaiului de anghinare pentru slabit, este de preferat ca ceaiul sa se consume caldut, usor indulcit cu miere, inaintea fiecarei mese principala, cu cel putin 30 de minute Cura cu ceai de anghinare pentru slabire dureaza 21-30 de zile urmate de 30 zile pauza.
Ceai de anghinare – Modul de preparare

Pentru a prepara acest ceai de anghinare se procedeaza astfel: intr-un vas cu 250-300 ml de apa clocotita se pune o lingura de frunze de anghinare maruntite(sau 8-10 frunze uscate daca nu le aveti maruntite).Se menţin frunzele de anghinare timp de 15 min in apa fierbinte, apoi ceaiul se va strecura intr-o cana curata si se va bea(dupa ce se raceste) pe stomacul gol exact asa cum a reiesit in urma fierberii. Cand se raceste se poate adauga o lingurita de miere daca gustul este unul mult prea puternic si iti este extrem de greu de consumat.

O parte din ceai se bea dimineata pe stomacul gol, dupa care bolnavul trebuie sa stea culcat 30 de minute pe partea dreapta. Restul ceaiului se bea pe parcursul zilei, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Se recomanda administrarea de doua cani de ceai de anghinare zilnic. Este bine ca tratamentul cu ceai de anghinare sa se faca progresiv. Dupa 10 zile se mareste doza la 2 linguri, iar dupa inca 10 zile la 2 linguri si jumatate. Tratamentul va dura 30 zile, dupa o pauza de 30 de zile tratamentul se poate relua.
Contraindicatiile ceaiului de anghinare

O cantitate de 3 cani cu ceai de anghinare pe zi sunt suficiente pentru tratamente, insa nutritionistii avertizeaza si ca exista efecte secundare in special pentru cei alergici la echinacee, papadie sau musetel,deoarece exista o sansa mare sa fii alergica si la anghinare. Ceaiul de anghinare este contraindicat persoanelor care sufera de obstrucţie biliară, femeilor insarcinate sau aflate la alaptare.

Precautii: În situatiile de supradozare ale acestui ceai, persoanele afectate se pot confrunta cu greţuri, diaree sau nefrotoxicitate.
Te sfatuim puternic este sa ceri opinia medicului inainte de a incepe o cura sau un tratament bazate pe ceai de anghinare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu