Polul nord magnetic se misca

Se cunoaște că polul Nord magnetic al Pământului se îndreaptă către Siberia. Una din ipotezele care vrea să explice acest fenomen este cea legată de faptul că nucleul intern al Pământului este în creștere și exercită o presiune mare asupra scoarței terestre.
Conform măsurătorilor făcute de trei sateliți, polul Nord magnetic se îndreaptă către Siberia. Totodată, câmpul magnetic al Pământului este în curs de a se reduce ca intensitate. Reducerea este de 5% în ultimii 10 ani. Câmpul magnetic ne protejează de razele cosmice și de vânturile solare.
Intensitatea câmpului magnetic a scăzut mai mult în emisfera vestică. Acest fenomen are repercusiuni asupra activității sateliților. S-a pus întrebarea dacă acest fenomen poate afecta sănătatea oamenilor. Cu siguranță, da, au răspuns cercetătorii. Inversarea polilor magnetici se produce o dată la 250000 de ani.
Siberia face parte din Rusia și are o suprafață de 13,1 milioane de kilometri pătrați. Este puțin populată. Revin trei persoane pe un kilometru pătrat. Siberia reprezintă 77% din suprafața Rusiei. Siberia este locul unde se află lacul Baikal.  În proximitatea acestui lac au fost vizualizate multe OZN-uri, unele survolând lacul, altele intrând în profunzimea lui.
Lacul Baikal reprezintă cel mai mare rezervor de apă dulce de pe suprafața planetei, aproximativ 23500 kilometri cubi. Transparența sa este unică și vizibilitatea este posibilă până la 40 de metri profunzime.  În Siberia au început, de câteva luni, respectiv de la începutul anului 2015, să se producă anumite fenomene inexplicabile.
O imensă regiune de pădure a luat foc, peste 2000 de case au ars, mii de animale au murit, 20000 de persoane au fost afectate. Oficial, la originea incendiilor ar fi chiar locuitorii care au dat foc la iarba din zonă. Puțin probabil, spun specialiștii. Astfel de incendii nu s-au mai întâlnit în ultimele sute de ani, cu toate că, practica arderii ierbii se face an de an, de către locuitorii zonei. Tot în această perioadă, un alt fenomen periculos a apărut în Siberia. Este vorba despre apariția unor cratere gigant și fenomenul este în curs de desfășurare.
Șapte cratere gigant au fost descoperite, dar specialiștii care verifică zona, susțin că acestea sunt mult mai multe.
Unul dintre cratere a atras atenția specialiștilor ruși. Ei l-au botezat B2 și este înconjurat de alte opt cratere mai mici.
Studiind fotografiile luate de sateliți, în anul 2014, s-a constatat că în zona unde au apărut, nu exista un lac.
Craterele sunt dificil de examinat pentru că ele degajă gaze. Referitor la cauzele care au dus la apariția craterelor, specialiștii au mai multe ipoteze. Unii susțin că de vină sunt seismele, alții gazele care se află în subsolul Siberiei sau reîncălzirea climatică.
Cu toții ne amintim de faimosul meteorit din 15 februarie 2013, care s-a prăbușit la Celeabinsk. Meteoritul a avut peste 17 metri diametru și o masă de 10000 de tone. Viteza cu care a pătruns în atmosferă a fost de 20 km/h.
Impactul cu Pământul a fost de 30 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima.
Un alt fapt periculos dar și misterios s-a produs, în anul 2012, când o bucată de metal de 200 de kilograme și doi metri înălțime a căzut în Siberia. Nici până astăzi, nu se cunoaște proveniența acestui obiect.
Obiectul are forma unui cilindru cu fundul sub formă de con. Ipoteza că s-a desprins dintr-un satelit a fost invalidată.
Un alt fapt la fel de misterios s-a petrecut sub privirile pasagerilor care zburau de la Hong Kong în Alaska. Din apele oceanului au ieșit niște flăcări imense, cu lumini roșii, care preț de câteva minute au pus în dificultate pe piloții avionului.
Piloții au declarat că luminile veneau din profunzimea oceanului. Au toate aceste fapte legătură cu mișcarea polului Nord magnetic către Siberia?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu