Tinctura de nuc lupta impotriva diabetului si reumatismului

Frunzele de nuc reprezinta un panaceu folosit la scara larga de stramosii nostri. Reteta tinctura de nuc impotriva caderii parului, dar care este ideala si in diabet, boli ale tiroidei si reumatism, este urmatoarea: 

• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta inseamna cam 2-3 linguri de frunze uscate maruntite)

• 150 ml de alcool sau alt produs dis­tilat, obtinut in gospodarie

• 100 ml de apa de izvor sau minerala plata

Trebuie tinut cont ca pentru a prepara corect aceasta tinctura, frunzele de nuc folosite trebuie sa fie foarte bine uscate. Apoi se pot farmita gros­cior frecandu-le in palme(mainile trebuie spalate bine inainte). Apoi se introduc intr-un recipent(sticla sau borcan) si se toarna peste ele cei 150 ml de alcool si apa. Ticntura trebuie lasata la macerat doua saptamani, insa trebuie agitata zilnic de 2-3 ori pentru a se intrepatrunde bine.

Dupa incheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon si lasat inca 5-6 zile in frigider pentru a se limpezi si apoi trece usor partea limpede intr-un alt recipient, aruncandu-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasu­lui.

Se pastreaza in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop picu­rator. Tinctura de nuc are ter­menul de valabilitate de 2 ani de la data prepararii, deci ne poate fi de folos destul de mult timp. Daca se observa depuneri pe perioada pastrarii, se pot aparea in general in cel de al doilea an de la preparare, trebuie agitat flaconul de utilizare.

Dupa fiecare spalare pe cap, se prepara un amestec format din 10-12 picaturi din tinctura din frunze de nuc si un litru de apa si se clateste parul cu ea apoi se maseaza bine pielea scalpului. Amestecul trebuie bine agitat inainte de folosire pntru a se dizolva tinctura de nuc care este foarte puternica. Dupa 8-10 clatiri cu aceasta solutie efectul va fi deja vizibil, firele de par vor fi mult mai ferme recapatandu-si vitalitatea si sanatatea, si veti observa ca parul nu mai cade. Un efect benefic suplimentar vizibil va fi ca si firele de par albe se vor mai inchide la culoare.

Efectul benefic al frunzelor de nuc asupra firelor de par se datoareaza substan?elor active pe care le acestea le contin (uleiuri volatile, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenereaza parul si il ajuta sa devina mai bogat si mai sanatos. Deasemenea frunze de nuc contin o cantitate importanta de vitamina C care da stralucire parului, stralucire remarcata si de bunicii nostri care foloseau des acesta tinctura.

Pe langa utilizarea excelenta pentru a combate caderea parului, tinctura din frunze de nuc mai are cateva utilizari remarcabile, laudate de terapeutii din intreaga lume:

– Boli ale aparatului cardio-vascular – boala coronariana, hipertensiune, angina pectorala, infarct miocardic: cate 20 de picaturi din frunze de nuc, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai din frunze de ginkgo biloba sau saschiu

– Boli ale aparatului circulator periferic – varice, tromboflebite, hemoroizi, fragilitate capilara: se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai din frunze de ginkgo biloba sau saschiu.- Boli ale aparatului digestiv – dispepsii, regurgitatii, colici, diaree de natura bacteriana, flatulenta, balonari: se iau cate 30 de picaturi de tinctura, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.

– Boli metabolice si endocrine – diabet zaharat, hipotiroidie: se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de teci de fa­sole.

– Boli de natura inflamatorie tip reumatic: cate 30 de picaturi din tinctura de frunze de nuc, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de salcie

– Obezitate se ia cate 1/2 linguritade tinctura, inainte de mesele principale

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu