Templul Kailasa construit cu o tehnologie extraterestra

Unul dintre cele mai impresionante mistere ale omenirii este templul Kailasa. Celebrul și misteriosul templu face parte dintr-un complex de alte 34 de construcții religioase, situate în apropierea peșterii Ellora din India.
Pe lângă frumusețea sa, templul din Kailasa prezintă numeroase semne de întrebare atunci când vine vorba despre originea și modalitatea în care a fost construit. 
Varianta oficială, prezentată publicului larg de către oficialii indieni, este că a fost ridicat undeva prin secolul al VIII-lea, în perioada conducerii lui Dantidurga, în dinastia Rashtrakut. El a fost închinat faimosului zeu Shiva, care în acele vremuri se spune că locuia în Munții Himalaya. 

Nu se poate spune cu exactitate modalitatea în care imensul templu a fost ridicat, pentru că specialiștii sunt de părere că a fost sculptat dintr-o singură bucată de piatră imensă, de sus în jos. Dacă ne gândim ca în secolul al VIII-lea principalele scule erau dalta și ciocanul, o construcție de o asemenea amploare, cu unelte rudimentare, nu era posibilă.
Dar cum a fost sculptat acest templu misterios? O altă variantă neoficială susține că de fapt a fost construit cu ajutorul tehnologiei extraterestre. Chiar dacă varianta nu este plauzibilă pentru cei mai mulți dintre specialiști, ea confirmă faptul că doar cu ajutorul unei tehnologii impresionante s-ar fi putut tăia un munte în așa fel încât o astfel de capodoperă să fie produsul finit.
Arheologii informează că peste 500.000 de tone de rocă a fost modelată după un tipar bine pus la punct. De aici realizăm că nici în ziua de astăzi, cu ajutorul tehnologiei moderne, nu se poate construi un templu de o asemenea amploare. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu