Agrisele recomandate pentru ficat si cancerul de colon

Agrisele recomandate pentru ficat si canceru de colon

Aceste fructe, cu un conținut de 20 de ori mai bogat de vitamina C decât portocalele, sunt recomandate în tratarea afecțiunilor întregii familii. Efectele curative ale acestor fructe mici și roșii, uneori și verzi, sunt menționate de medicina tradițională chineză încă de acum 3.000 de ani.
Agrișele, căci despre ele este vorba, sunt o sursă naturală de sănătate, având în compoziția lor acizii citric, malic (ideal in acidificarea urinei) si tartric, celuloza, recunoscută pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanțe grase, zaharuri și vitaminele A, B1, B2, C, P.
Datorită proprietăților sale de top, acestea pot trata cu succes afecțiunile respiratorii, iar nutrienții din compoziție ajută la absorbția vitaminelor, mineralelor și proteinelor din hrana zilnică. În plus, pot fi considerate un adevărat medicament pentru ficat și vezica biliară, având și importante influențe asupra activității cardiovasculare.
Cercetările au arătat că agrișele favorizează formarea globulelor roșii, iar o cură de agrișe poate întări unghiile și dinții sensibili. De asemenea, agrișele au și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene puternice.
Având numai 48 de calorii / 100 grame, agrișele sunt recomandate în curele de slăbire, pentru efectul lor tonic, dar au și importante beneficii asupra fertilității feminine, protejând întregul aparat reproducător.
Acestea sunt beneficiile pe care consumul de agrișe le aduce sănătății:
1. extractul de agrișe încetinește activitatea osteoclastică, cea de distrugere a oaselor
2. previn hiperlipidemia (dereglări ale nivelului de lipide și lipoproteine din sânge) prin atenuarea stresului oxidativ care are loc odată cu procesul de îmbătrânire
3. acționează asupra tensiunii arteriale, fiind recomandate hipertensivilor
4. mențin rinichii sănătoși și previn infecțiile urinare și uterine
5. sucul de agrișe este util pentru îmbunătățirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar și al degenerării maculare. Consumă agrișe alături de miere pentru îmbunătățirea vederii
6. au efect diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele, excesul de sare, apă și acid uric
7. tratează candidoza cronică și infecțiile bacteriene și parazitare
8. întăresc mușchii inimii, fiind bogate în antioxidanți, antocianine, flavonoide și potasiu
9. ajută în prevenția cancerului de colon
10. pudra de agrișe ajută ca tratament facial în eliminarea coșurilor și a acneei și previne mătreața
11. au rol anti-aging, intervenind în tratarea problemelor de piele
12. ajută la creșterea și pigmentarea părului, întăresc rădăcinile părului și îi mențin culoarea
13. susțin și întăresc sistemul imunitar, ceea ce va crește rezistența la boli
14. purifică sângele și sporesc producția de globule roșii
15. scad nivelul colesterolului din sânge
16. susțin sănătatea creierului, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare
17. ajută în cazul dereglărilor ficatului, fiind un tonic grozav al acestui organ
18. ajută la eliberarea de sindromul gastric și hiperclorhidrie (senzația de arsură a stomacului)
19. reglează ciclul menstrual și reduce durerile și crampele menstruale
20. acționează ca un agent antiinflamator, suprimând inflamațiile și durerile
21. pudra de agrișe, alături de ridichi ajută la eliminarea pietrelor la rinichi
22. ajută la îmbunătățirea metabolismului proteic și te ajută să slăbești
23. sprijină sistemul reproducător masculin și feminin și pot combate problemele de infertilitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu