Aloe vera si miere, indicatii terapeutice

Aloe vera si miere, indicatii terapeutice

Renumitul gel de aloe vera contine peste 75 nutrienti, 200 compusi activi, 20 minerale, 18 aminoacizi si 12 vitamine, iar asta il transforma intr-un veritabil medicament natural. Mai mult, in combinatie cu miere, obtineti un preparat extrem de eficient in tratarea multor boli.

In scop terapeutic se folosesc plantele de aloe de cel putin trei ani, insa pentru a prepara maceratul de aloe vera cu miere, aveti nevoie de o planta de peste 5 ani. Aceasta se tine in prealabil intr-un loc intunescos, fara a fi udatata timp de 5 zile. Se spala frunzele si se recolteaza gelul.

Se prepara apoi un amestec din 20% miere de albine bio sau organica, 70% gel de aloe si 10% votca. Ingredientele se pun toate intr-un borcan din sticla, care se agita timp de o ora sau se amesteca continutul cu o lingura de lemn, dupa care se lasa la macerat timp de 12 ore la temperatura camerei, amestecandu-se o data la 1-2 ore. Dupa scurgerea acestui interval, preparatul se pastreaza la frigider.

Mod de administrare si indicatii terapeutice
Se administreaza cate o lingura de preparat, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 14 zile, dupa care se face o pauza de 14 zile si se poate relua, la nevoie. Se poate folosi in caz de:
aciditate stomacala
afectiuni intestinale, dermatologice, orale, hepatice, renale
alcoolism, angina
anorexie
artrite
astm
boli nervoase
dureri de stomac
dispepsie
cancer
crampe
colita
constipatie
cefalee
hipertensiune
inflamatii
neurastenie
edeme
obezitate
afectiuni ale prostatei
contribuie la regenerarea tesuturilor
tuberculoza pulmonara
tuse
ulcere
parazitoze
viroze respiratorii
varice
tromboflebita
detoxifiere
reumatism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu