Limonada de turmeric lupta impotriva cancerului si a depresiei

Limonada de turmeric lupta impotriva cancerului si a depresiei

Fara indoiala, turmericul este un condiment cu numeroase beneficii pentru sanatate si cu efecte terapeutice uimitoare. Este bogat in antioxidanti, are puternice proprietati puternic antiinflamatorii, antivirale si antibacteriene si lupta impotriva cancerului.


De asemenea, studiile au aratat ca este excelent pentru sanatatea creierului, reduce riscul de boli de inima si este extrem de eficient in tratamentul depresiei, fiind chiar mai puternic decat orice alt medicament conventional.


Mai mult, un studiu clinic asupra tulburarii depresive majore a descoperit ca ingredientul activ, curcumina, este la fel de eficace ca fluoxetina (Prozac), fara a avea insa efecte secundare!



Dr. Ajay Goel, de la Baylor University Medical Center si co-autor al studiului, a afirmat: "Este o aplicarea surprinzatoare pentru acest medicament natural. Persoanele cu depresie au niveluri mai ridicate de inflamatie la nivelul creierului. De asemenea, persoanele cu depresie au niveluri mai mici de neurogeneza in creier, ceea ce inseamna ca produc mult mai putine celule noi ale creierului decat persoanele fara antecedente de depresie. Curcumina este atat un agent anti-inflamator puternic, cat si si un stimulator puternic pentru neurogeneza.


Limonada cu turmeric, un adevarat medicament

Numeroase studii au confirmat faptul ca utilizarea regulata a turmericului reduce inflamatiile din organism. Iata o bautura cu turmeric care se prepara usor si este extrem de eficienta:


Ingrediente (4 portii)

2 linguri de turmeric proaspat ras sau praf

4 linguri de miere sau sirop de artar 100%/ stevia indulcitor (dupa gust)

sucul de 1 1/2 lamai sau lamai verzi

4 cani de apa rece filtrata

sucul de la o portocala rosie (optional)


Mod de preparare:

Adaugati toate ingredientele intr-o carafa si omogenizati bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu