Cand bate vantul imi intra praf in ochi

Protectia ochilor nu este necesara doar in zilele insorite de vara sau in cele de iarna, cand soarele reflecta zapada. Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgente Oftalmologice Bucuresti, trage un semnal de alarma cu privire la riscurile la care ne expunem daca nu protejam ochii si in perioadele cu vant.

Potrivit specialistului, pe timp de vant riscam chiar sa ne pierdem vederea. "Atentie marita! In perioadele cu vant, este necesara protectia ochilor cu ochelari de orice tip, de vedere, daca acestia sunt necesari, de soare, daca timpul o impune, de protectie, deoarece vantul vehiculeaza particule diferite (sticla, metal, lemn, nisip, piatra, hartie, plastic etc), particule care se pot inclava in pleoape sau chiar in globul ocular, putand provoca grave infectii, ducand pana la pierderea vederii", a detaliat specialistul oftalmolog.

Printre simptome, prof.dr. Pop a enumerat: senzatie acuta de corp strain, lacrimare intensa, tendinta de a "inchide" ochiul sau de a clipi foarte des. Frecarea la ochi este strict interzisa, acest gest ducand la inclavarea mai adanca si la agravare. Persoanele aflata intr-o astfel de stare trebuie sa consulte de urgenta un oftalmolog.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu