Probabil cei mai mulţi dintre voi nici nu-l observaţi. Rău faceţi! Este
considerat un „medicament” miraculos de mai toţi specialiştii în
nutriţie.
De cele mai multe ori, sănătatea și starea noastră de bine depind de
consumul plantelor și alimentelor cărora nu le acordăm nici cea mai mică
importanță. Grâul încolțit, spre exemplu. Cine ar
crede că micul bob este o explozie de elemente nutritive și poate să
facă atât de mult bine organismului!
Cu siguranță bunicii noștri cunosc efectele miraculoase ale acestui
produs. Dar la ce trebuie să ne așteptăm noi din partea semințelor de
grâu încolțit? Germenii de grâu, sau grâul încolțit, reprezintă acele
boabe care trec din starea de viață latentă în starea activă. În urma
acestui proces se petrec o serie de transformări biochimice și de
structură. Cert este că la final bobul încolțit conține maximum de
substanțe folositoare corpului.
Ca să poți consuma semințele de grâu încolțit ai nevoie de câteva
zile în care să le pregătești. Se ia grâul integral netratat chimic, se
cerne prin sită pentru a îndepărta corpurile străine și se spală cu apă
rece până când apa rezultată este curată. Se pune apoi într-un vas
smălțuit și se adaugă apă cât să-l acopere. Cu un capac peste vas, se
lasă 1 zi la temperatura camerei. După 24 de ore se spală din nou și se
lasă în vas, acoperit cu apă. Se repetă procedeul de clătire a grâului,
vreme de 2-3 zile, până când iese embrionul de 2 mm. Acesta este semnul
că a început să germineze și poate fi consumat.
Ca și argila, grâul încolțit este un adevărat miracol pentru
sănătate. Pentru a-și demonstra însă eficiența are nevoie de o
administrare constantă, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de
cel puțin 2 luni (3-6 linguri pe zi la adulți, 1-2 lingurițe pe zi la
copii). Primele semne ale îmbunătățirii stării organismului se observă
după prima lună, însă stabilizarea efectelor apare doar după câteva luni
de consum zilnic.
Calitățile revoluționare ale grâului încolțit sunt evidente
când e vorba de tratarea unor boli: afecțiuni hepatice, tumori ale
stomacului, afecțiuni oculare, bronșită, astm, insomnie, impotență,
anemie, migrene, căderea părului, boli de piele, îmbătrânire prematură,
etc.
Conținutul germenilor de grâu este bogat în fosfor, magneziu, calciu,
vitaminele A, B, E, D, antioxidanți, celuloză, fibre, aminoacizi
esențiali. Însă doar o prelucrare adecvată face ca bobul de grâu să
păstreze toate aceste elemente. Spre exemplu, în comerț se găsesc
diferite produse pe bază de grâu încolțit - pulbere, fulgi, combinații
de fulgi, pulbere și fructe uscate. Însă cel mai recomandat este grâul
încolțit obținut acasă, proaspăt, cu o putere curativă semnificativ
crescută.
În lucrarea sa „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi
cereale", doctorul francez Jean Valnet scrie că grâul încolţit ar da o
grea lovitură diabetului, asteniei, nevrozei, nevritei, bolilor
cardiovasculare şi că ar ajuta chiar în cazurile de cancer.
Germenii de grâu pot fi consumați și fără să urmezi o cură, alături
de salate compuse din roșii, ciuperci, ardei, salată verde, ceapă. În
varianta mărunțit și amestecat cu miere, grâul încolțit este un adevărat
medicament, tolerat mai ușor și de copii.
Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să te bucuri de un
organism sănătos, grâul încolțit nu trebuie să lipsească din alimentația
zilnică. Este un excelent element nutritiv care conține toate cele
necesare unei vieți sănătoase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu