Consumati in stare cruda sau folositi pentru delicioasele muraturi, gogosarii sunt vedetele sezonului. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa-l incluzi in alimentatie.
1. Contin aproape 300 procente din doza de vitamina C pe care
trebui sa o consumi zilnic. Pe langa un puternic antioxidant, vitamina C
asigura o buna absortie a fierului. Asa ca ar fi bine combini gogosarii
cu surse naturale de fier, potrivit csid.ro.
2. De asemenea, gogosarii sunt o buna sursa de vitamina B6, cu efecte diuretice, si magneziu, care combate anxietatea.
3. Nu e de neglijat nici continutul de vitamina A, care ajuta la o
buna vedere, in special pe timpul noptii, si vitamina E cu rol important
in mentinerea unui aspect tanar al pielii si parului.
4. Studii recente au aratat ca gogosarii activeaza procesul de
incalzire a organismului si maresc rata metabolica, iar asta te ajuta sa
arzi mai multe calorii, deci sa slabesti.
5. Gogosarii rosii sunt bogati in licopen, un colorant vegetal,
care ajuta la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de
prostata si cel pulmonar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu