Mai dulceag decat grapefruitul, dar tot la fel de sarac in calorii, pomelo are nenumarate proprietati curative si este recomandat mai ales celor care au probleme cu greutatea.
Mai inainte de toate, insa, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post de gustare, dimineata, dar si sub forma de suc, adaugat in ceai, salate si marinate, pentru aroma sa acrisoara. Pomelo are 0% grasimi si doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce il plaseaza in topul alimentelor de slabit.
Interesant este ca, in anii 30’, dieta cu pomelo era populara
printre vedetele de la Hollywood, datorita unei enzime din componenta sa
care topeste grasimile. Pomelo, ca si grapefruitul, este bogat in
fibre, asigurand 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar ca ajuta
la buna functionare a colonului, dar ofera si o senzatie de satietate.
„La fel ca si grapefruitul, pomelo este sarac in calorii, asa ca
poate fi consumat si de cei care au probleme cu greutatea. Recomand sa
consumati fructele intregi deoarece sucurile de fructe nu contin fibre”,
spune prof. Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei de Diabet
Nutritie si Boli Metabolice, potrivit evz.ro.
Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo
nu face exceptie. Printre altele, vitamina C lupta cu infectiile si
previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important si pentru
inima, fiindca regleaza cu succes presiunea sanguina si curata vasele
de sange de grasime. La toate acestea se adauga puterea de a lupta cu
cancerul, coaja unui pomelo fiind plina de bioflavonoizi. Aceste
substante reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal si de san. Ca
fapt divers, fructul ajuta in caz de mahmureala, cred filipinezii, iar
chinezii il folosesc pentru a trata tusea, raul de miscare si
indigestia.
„Citricele sunt extrem de sanatoase, contin vitamina C,
antioxidanti si au un bun echilibru caloric. La fel de sanatoase sunt si
merele, perele, bananele, fructele uscate, nucile si alunele. Puteti
manca, de exemplu, dimineata o banana, la pranz un mar si seara o
portocala”, completeaza prof. Nicolae Hancu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu