Inamicii refluxului esofagian

După fiecare masă vă balonaţi şi simţiţi arsuri în capul pieptului? Dacă aveţi aceste simptome, trebuie să mergeţi la medic pentru că există riscul să suferiţi de reflux gastroesofagian. Iată câteva remedii simple care vă pot scăpa de această problemă.

Dacă arsurile în epigastru nu vă dau pace înseamnă că sfincterul esofagian superior nu funcţionează bine şi permite conţinutului stomacului să defuleze în esofag şi să îl inflameze.

Netratată, afecţiunea favorizează cancerul

"Potrivit statisticilor, 40% din adulţi suferă de reflux gastroesofagian, iar endoscopia este investigaţia ce permite stabilirea clară a diagnosticului. Cu cât se instituie mai repede tratamentul, cu atât se reduce până la eliminare riscul ca boala de refluex gastroesofagian să genereze un cancer de esofag. Dacă nu urmaţi recomandările medicului şi problema persistă, iar conţinutul stomacului continuă să defuleze, mucoasa esofagului se erodează şi devine asemănătoare cu mucoasa intestinală", susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Cum învingi arsurile

Migdalele crude sunt alimente alcaline, care pot echilibra pH-ul, întrucât reprezintă o sursă bună de calciu aşa că sunt indicate pentru persoanele care suferă de reflux gastroesofagian. De asemenea, dimineaţa, pe stomacul gol, trebuie să beţi un pahar cu apă călduţă în care aţi pus sucul unei jumătăţi de lămâie pentru a echilibra nivelul acidului din stomac. Mai mult, după mese mai copioase, pentru a evita crizele de arsuri, trebuie să luaţi o lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o jumătate de cană cu apă.

Metode de ameliorare a simptomelor

-Dormiţi pe o pernă înaltă

-Cina să fie la ora 18.00

-Nu purtaţi haine strâmte pe talie

-Nu beţi lichide în timpul mesei

-Respectaţi cele trei mese pe zi

Alimente interzise

-fast-food

-prăjeli

-tocătură

-afumături

-roşii

-citrice

-cafea

"De regulă, refluxul gastroesofagian apare după ce consumaţi o cantitate mai mare de mâncare sau dacă faceţi mişcare imediat după masă"

Cine are predispoziţie

"Persoanele cu hernie hiatală sau sfincterul esofaghian superior deschis au risc sporit de a dezvolta boala de reflux. De asemenea, gravidele, persoanele obeze, fumătorii şi persoanele care beau alcool sunt predispuse la apariţia refluxului gastroesofagian"

10 la sută din greutatea corporală dacă pierdeţi vă veţi ameliora simptomele bolii de reflux gastroesofagian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu