Limonada cu lavanda combate depresia si imbunatateste digestia

Ideala in peste 100 de boli, levantica este o planta aromatica cu efecte curative remarcabile: sedativ, antispastic, antiseptic, hipotensor, diuretic, sudorific, antiinflamator si cicatrizant, care au capacitatea de a preveni si trata numeroase afectiuni de natura fizica si emotionala.

Iata doar cateva dintre efectele benefice acestei plante:

Ajuta la ameliorarea durerilor de cap, combate depresia, stresul si starile de tensiune nervoasa, gratie mirosului cu efect de relaxare a sistemului nervos;

Este ideal pentru persoanele care adorm greu sau care se trezesc des in timpul noptii, prelungeste calitatea si durata somnului;

Gratie proprietatilor sale antiseptice, lavanda este perfecta pentru regenerarea pielii, fiind astfel ideala in tratamentul zgarieturilor sau ranilor care se vindeca greu. Lavanda promoveaza vindecarea tesuturilor si cresterea celulelor noi, ajutand la cicatrizarea ranilor, taieturilor sau chiar a arsurilor provocate de expunerea prelungita la razele soarelui;

Imbunatateste digestia, stimuland mobilitatea intestinala si productie de sucuri gastrice si bila, fiind astfel ideala in cazurile de indigestie, crampe stomacale, colici, flatulente, senzatie de voma si diaree.

Perfecta pentru piele, indeosebi in cazurile de acnee, eczeme, piele uscata si arsa de soare, pentru tenul gras si inflamatii la nivelul pielii.

Tonic muscular – masajul cu ulei de lavanda amelioreaza durerile incheieturilor si a muschilor si confera relaxare si flexibiltate persoanelor care se confrunta cu dureri de spate, gat sau reumatism.

Recomandat in afectiunile cardiace, datorita proprietatilor sale sedative, care pot normaliza functiile inimii si controleaza nivelul tensiunii arteriale.

Limonada de lavanda este una dintre modalitatile in care va puteti bucura de savoarea di beneficiile acestei plante. Pentru preparare aveti nevoie de: 

- 300 de grame de miere

- 12 cesti de apa pura

- 2 picaturi de ulei esential de lavanda

- 6 lamai decojite si stoarse

- Crengute de lavanda

Amestecati toate ingredientele si depozitati limonada in frigider, timp de cateva ore, intr-un vas de sticla.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu