Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Betalaina, substanta care ii confera sfeclei acea culoare rosu-sangerie, detine proprietati antioxidante si antitumorale.
Aveti nevoie de un kg de sfecla rosie de marime
medie. Legumele se spala, se curata si se pune intr-o oala mare. Se
toarna un litru de apa si se face un semn la nivelul la care a ajuns
apa. Se mai adauga inca 2 litri de apa. Se tine pe foc aproximativ 2
ore, pana cand apa scade pana la semnul facut. Se scoate sfecla din
oala, se raceste putin, se da pe razatoare si se pune in apa in care a
fiert.
Se amesteca bine si se fierbe inca 20 minute, la foc slab, dupa
care se strecoara lichidul. Sfecla se stoarce bine, pentru a ne ramane
cat mai mult lichid. Decoctul se imparte in 4 doze. Se beau cate 250
ml, din 4 in 4 ore. Dupa fiecare pahar baut, trebuie sa va asezati in
pat si sa puneti o sursa de caldura in zona ficatului. In afara de
decoct, puteti manca mere, legume fierte sau inabusite, salate usoare cu
ulei nerafinat.
Daca doriti un efect mai puternic, puteti micsora intervalele
dintre doze, la 2-3 ore. Daca alegeti intervale de 3 ore, efectul va fi
puternic, iar la 2 ore foarte puternic. Se recomanda, totusi, ca prima
curatare sa fie facuta la intervale de 3-4 ore. Nu va grabiti. In nici
un caz nu se bea tot decoctul odata. Decoctul produce uneori efect
diuretic si atunci curatarea merge prin rinichi. Cel mai bine e ca
decoctul sa fie facut seara, si sa se bea a doua zi, la intervalele
respective. Cura se face de 2-3 ori pe an.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu