Sfecla rosie ajuta la curatarea organismului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Betalaina, substanta care ii confera sfeclei acea culoare rosu-sangerie, detine proprietati antioxidante si antitumorale.

Aveti nevoie de un kg de sfecla rosie de marime medie. Legumele se spala, se curata si se pune intr-o oala mare. Se toarna un litru de apa si se face un semn la nivelul la care a ajuns apa. Se mai adauga inca 2 litri de apa. Se tine pe foc aproximativ 2 ore, pana cand apa scade pana la semnul facut. Se scoate sfecla din oala, se raceste putin, se da pe razatoare si se pune in apa in care a fiert.
Se ames­teca bine si se fierbe inca 20 minute, la foc slab, dupa care se strecoara lichidul. Sfecla se stoarce bine, pentru a ne ramane cat mai mult lichid. Decoctul se im­parte in 4 doze. Se beau cate 250 ml, din 4 in 4 ore. Dupa fiecare pahar baut, trebuie sa va asezati in pat si sa puneti o sursa de caldura in zona ficatului. In afara de decoct, puteti manca mere, legume fierte sau inabusite, salate usoare cu ulei nerafinat.

Daca doriti un efect mai pu­ternic, puteti micsora intervalele dintre doze, la 2-3 ore. Daca alegeti intervale de 3 ore, efectul va fi puternic, iar la 2 ore foarte puternic. Se recomanda, totusi, ca prima curatare sa fie facuta la intervale de 3-4 ore. Nu va grabiti. In nici un caz nu se bea tot decoctul odata. Decoctul produce uneori efect diuretic si atunci curatarea merge prin rinichi. Cel mai bine e ca decoctul sa fie facut seara, si sa se bea a doua zi, la intervalele respective. Cura se face de 2-3 ori pe an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu